Ексклюзиви
пʼятниця, 04 вересня 2009 11:31

Через Обаму вже відкушують пальці

Через Обаму вже відкушують пальці

Суперечка про реформу охорони здоров"я в США в черговий раз закінчилася колотнечею. Як пише Ventura County Star, під час сутички на мітингу в Каліфорнії немолодому противникові реформи відкусили палець руки. Особа "кусачего" прихильника змін не встановлена, його розшукує влада.

Інцидент трапився в місті Таузенд-Оукс, де увечері в середу, 2 вересня, проходив мітинг прихильників реформи, запропонованої адміністрацією Барака Обами. Постраждалий, 65-річний місцевий житель Уїльям Райс, входив до невеликої групи "контрманіфестантів", що прийшли висловити учасникам мітингу свою незадоволеність.

Невідомий чоловік в чорному, який брав участь в мітингу, організованому ліберальною групою MoveOn.org, вступив з Райсом в запеклу суперечку. Райс згодом визнав, що він сам першим удався до рукоприкладства і ударив опонента по носу, оскільки не стерпів образ і хотів себе захистити. У сутичці, що зав"язалася, противник відкусив йому частину мізинця на лівій руці.

Покусаний активіст відправився в місцеву лікарню, а його противник втік з місця сутички до прибуття поліції. Один з соратників Райса знайшов відкушений палець, але відновити його лікарі не змогли: при людському укусі передається велика кількість шкідливих бактерій.

Реформа Обами, направлена на створення єдиної універсальної системи охорони здоров"я, поки не затверджена законодавцями і викликає в США значні суперечки. Як пише The Boston Globe, наступного тижня президент планує виступити зі зверненням до обох палат Конгресу, в якому підкреслить необхідність оперативного проведення реформи, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через Обаму вже відкушують пальці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути