вівторок, 07 березня 2017 13:20

Перед керівником Нацполіції стоїть завдання зробити реформу помітнішою для суспільства - експерти

Перед керівником Нацполіції стоїть завдання зробити реформу помітнішою для суспільства - експерти
Фото: dostup.pravda.com.ua

Продовження реформування правоохоронної системи неможливе без позитивної оцінки з боку суспільства, а отже, без правильної інформаційної політики з боку нового керівництва Нацполіції.

Про це йдеться у експертному опитуванні на тему: "Чого очікувати від нового керівництва Національної поліції".

За словами соціолога, засновника компанії Active Group Андрія Єременка, після запуску поліції в містах оцінка якості роботи поліцейських стрімко пішла в гору, але потім просіла.

"Це означає, що люди не бачать якихось додаткових рухів у роботі поліції, або просто їх не помічають. Адже якщо оцінювати об'єктивно, то позитивні рухи є: ми постійно чуємо про якісь затримання, але громадяни пропускають це повз увагу. Тому перед керівником Нацполіції стоїть завдання зробити цю реформу помітнішою та активнішою, при цьому забезпечити їй позитивну оцінку", - наголосив експерт.

Політичний експерт Володимир Цибулько зазначив, що "парадно-презентаційний" період у поліції закінчився.

"Потрібно перенести столичний респектабельний образ поліції у найглибшу провінцію. І почати формувати громадську підтримку вже не через громадські організації, а через мережу якогось новітнього аналогу добровільної народної дружини. Викорінення побутової злочинності без цього не можливе, а саме ця дрібна побутова злочинність і лякає громадян", - наголосив він, зауваживши, що керівництво поліції має активно попрацювати над іміджем поліції.

Журналіст, експерт з антикорупційних питань Роман Бочкала позитивно оцінив призначення на голову Нацполіції Сергія Князєва.

"Він зарекомендував себе як жорсткий принциповий керівник. Сподіваюсь, що йому вдасться зберегти ці якості і на новій посаді. Очікую на рішучу протидію організованій злочинності, яка неуклінно зростає, відбудову фактично знищеної системи карного розшуку, суттєвого покращення роботи дільничих інспекторів. Також очікую, що Князєв лишатиметься аполітичним та самостійним у прийнятті рішень", - зазначив він.

Бочкала звернув увагу на поновленні на посадах старих скомпрометованих кадрів.

"Конкурсні комісії в повному обсязі не виконують свою функцію. Громадські ради досі лишаються "ручними". Ефективні механізми внутрішнього та зовнішнього контролю так і не були створені", - зауважив він.

Політичний аналітик Олександр Кочетков очікує підвищення професійного рівня співробітників Нацполіції.

"Передусім йдеться про слідчих та оперативних підрозділів. Суспільство вже втомилося чути про те, що не вистачає досвідчених кадрів, треба терміново зробити так, щоб вони з'явилися. Реформі МВС не вистачає головного: відповідності очікуванням суспільства. Тобто, потрібно реальне очищення структур МВС і від старих кадрів, і - це важливіше - від старих методів роботи", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Перед керівником Нацполіції стоїть завдання зробити реформу помітнішою для суспільства - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути