субота, 01 квітня 2017 00:58

Перед Євробаченням може статися серія терактів - політолог

Перед Євробаченням може статися серія терактів - політолог

Росія вдається до провокацій на Львівщині і Волині, щоб добитися провалу Євробачення в Україні. Про це Gazeta.ua розповів політолог Тарас Чорновіл.

29 березня невідомі обстріляли із гранатомета приміщення Генерального Консульства Республіки Польщі у Луцьку. Того ж дня у селі Гряда на Львівщині 150 людей перекрили трасу Львів – Рава-Руська із плакатами на польській мові про нібито геноцид поляків в Україні. Поліція перехопила інструкції спецслужб РФ щодо України

"Причиною таких провокацій може бути Євробачення, - каже Тарас Чорновіл. - Провалилися усі спроби Росії запустити механізм позбавлення України права на Євробачення. РФ хотіла якоїсь помсти. Вони не збиралися їхати в Україну, просто провокували. А ми дали ляпаса у відповідь (Росію на Євробаченні-2017 в Києві мала представляти співачка Юлія Самойлова. Служба безпеки України на три роки заборонила їй в'їзд в Україну, бо у 2015 році артистка виступала в окупованому Криму. - Gazeta.ua). Вони надіялися, що Європейська спілка мовників нас заблокує, але цього не відбулося. Тому Росія продовжують пакостити, аби добитися провалу Євробачення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло на передовій: терористи гатять із забороненої зброї

Політолог не виключає, що ближче до пісенного конкурсу Євробачення в Україні може початися серія демонстративних терактів.

"Тупих, примітивних і не обов'язково зорієнтованих на людські жертви, - говорить Чорновіл. - У Луцьку стріляли по даху, а не у вікна. Знали, де живе сім'я консула. Просто стріляли демонстративно, аби це показали усі польські канали. І у Польщі дійсно тиждень демонструватимуть, що в Україні відбуваються терористичні акти. За кілька тижнів можна створити бурю страху і невдоволення, а потім дати виступ Путіна зі зверненням до всіх країн: "Мы же предупреждали, что Украина – это неполноценное государство. Она не может управлять ситуацией на своей территории. Там опасно. Туда ехать не стоит".

Пісенний конкурс Євробачення пройде у Києві 9 травня і 11 травня, а фінал відбудеться 13 травня 2017-го. Україна прийме конкурс удруге. Уже відомо, як виглядатиме фан-зона Євробачення на Софійській площі.

Зараз ви читаєте новину «Перед Євробаченням може статися серія терактів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути