середа, 11 листопада 2020 02:55

Перебіг Covid-19 залежить від трьох чинників

Перебіг Covid-19 залежить від трьох чинників
Від серпня в Україні почалось різке зростання кількості інфікованих ковід. Фото: REUTERS

Перебіг Covid-19, як і будь-якого інфекційного захворювання, залежить від трьох основних чинників. Перший фактор - це доза збудника.

"Чим більша доза збудника потрапляє в організм, тим зазвичай важче протікає захворювання", – сказала ікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська в інтерв'ю Олесі Бацман.

Другий фактор – агресивність збудника.

"Є штами менш агресивні, а є більш агресивні. Зараз коронавірусний сезон. Він почувається як риба у воді, особливо з настанням холодів. І тому його агресивність, зрозуміло, зростатиме", – наголосила лікарка.

І останнє – це реакція імунітету на цей конкретний збудник. Під час захворювання на COVID-19 відбувається катастрофічна відповідь, спрямована проти свого організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворі знімають маску з киснем, щоб тихо померти вночі - лікарка жорстко звернулася до ковідоскептиків

"На сьогодні вважається, що це дозозалежний процес. Чим більше вірусу потрапляє, тим агресивніше імунна система на нього реагує і тим сильніше, зокрема, вражає свої органи. Ось таке своєрідне захворювання. Тому ми й говоримо: "Мінімізуйте навколо себе кількість цього збудника, намагайтеся, щоб його було менше". Ми повністю в скафандр не одягнемося, але треба максимально мінімізувати кількість цього збудника", – зазначила Голубовська.

В Україні від коронавірусу до кінця року можуть померти до 20 тисяч людей. Таку ситуацію прогнозують у Київській школі економіки. Експерти презентували дослідження про розвиток ситуації з пандемією в Україні. У липні прогноз був 7 тисяч смертей від Covid-19 до кінця року. Але від серпня в країні почалось різке зростання кількості хворих.

Зараз ви читаєте новину «Перебіг Covid-19 залежить від трьох чинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути