понеділок, 12 березня 2012 15:46

Pepsi збирається випускати напій з підсилювачем смаку на основі клітин людських ембріонів

Pepsi збирається випускати напій з підсилювачем смаку на основі клітин людських ембріонів

Федеральна комісія США з цінних паперів і бірж (SEC) фактично дозволила компанії PepsiCo випустити нову газовану воду з підсилювачем смаку на основі клітин людських ембріонів, отриманих при абортах.

Харчовому гігантові буде дозволено укласти контракт з компанією Senomyx, що спеціалізується на біотехнологіях та використовує клітини нирок мертвих ембріонів (HEK 293 - Human Embryonic Kedney) при розробці підсилювачів смаку. Про це повідомляють американські ЗМІ.

Відповідно до рішення SEC від 28 лютого, домовленість PepsiCo з Senomyx для виробника прохолодних напоїв підпадає під визначення "звичайні ділові операції".

Раніше деякі з акціонерів Pepsi жахнулися наміру менеджменту і склали резолюцію, в якій заявили, що "корпоративна політика компанії в рамках дотримання прав людини та етичних норм розглядає неприйнятним використання останків людських істот як в приватних, так і в спільних дослідженнях".

Передбачувана поява на магазинних полицях продукту з підсилювачем смаку на основі ембріональних клітин викликало різку критику з боку простих американців і, особливо, релігійних об'єднань в США. Естафету американських борців за право людини на життя підхопили католицькі організації по всьому світу.

Глава американської організації Children of God for Life Деббі Віннідж заявила, що "вражена пасивністю і байдужістю" керівництва PepsiCo і адміністрації Барака Обами.

Зараз ви читаєте новину «Pepsi збирається випускати напій з підсилювачем смаку на основі клітин людських ембріонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути