Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 16:45

Пенсіонер отримав від банку відшкодування збитку за нічні дзвінки

Новосибірський полковник у відставці виграв справу в суді проти банку "Російський стандарт", що багато разів дзвонив йому вночі з нагадуванням про кредит, який пенсіонер не брав, пише "Російська газета".

За нанесений йому моральний збиток Віктор Захаров хотів отримати від банку 50 тисяч рублів, але суд оцінив нанесений позивачеві моральну шкоду в 5 тисяч рублів. Ще 5 тисяч пенсіонер отримав як матеріальну компенсацію. Тяжба тривала 14 місяців.

У червні 2006 року Захарову почали по декілька разів на день дзвонити співробітники "Російського стандарту" з нагадуванням про неоплачений кредит. Проте 10 тисяч рублів у банку зайняв не сам пенсіонер, а його син, прописаний у батьків, але проживає за іншою адресою.

Не дивлячись на те, що Захаров пояснив це співробітникам банку і повідомив їм нові координати сина, дзвінки не припинялися.

Увечері 8 листопада 2006 року пенсіонерові почав дзвонити автоінформатор банку - все з тим же нагадуванням про погашення боргу.Телефонні дзвінки лунали кожні дві години протягом всієї ночі.

Коли на наступний ранок Захаров звернувся в банк за роз"ясненнями, ніхто із співробітників "Російського стандарту" не зміг дати йому зрозумілої відповіді. Через декілька днів після безсонної ночі відставного полковника, у якого було хворе серце, відвезли в лікарню в передінфарктному стані.

Виписавшись, Захаров знову захотів у "Російського стандарту" пояснень. Письмово йому відповіли, що у автоінформатора відбувся технічний збій і винні вже покарані.

Відшкодування нанесеного йому моральної і матеріальної шкоди Захаров вимагав через суд. Не дивлячись на існування письмового доказу, нічні дзвінки банк довгий час заперечував, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер отримав від банку відшкодування збитку за нічні дзвінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути