Ексклюзиви
середа, 25 березня 2020 08:47

ПЦУ віддасть свої приміщення для хворих на COVID-19

ПЦУ віддасть свої приміщення для хворих на COVID-19
Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній повідомив, що усі єпархії у разі потреби віддадуть свої приміщення хворим на коронавірусну інфекцію COVID-19. Фото: facebook.com/epifaniy

Православна церква України у разі потреби надасть свої приміщення хворим на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Найближчими днями вони будуть підготовлені, щоб у разі необхідності прийняти потребуючих обстеження чи лікування. Про це у Facebook повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

"Приміщення, які є в моєму розпорядженні як Митрополита, за потреби будуть надані для прийому хворих. Так ми будемо робити всюди, де є можливість та буде потреба, в єпархіях по всій Україні. Тож і цей непростий період пройдемо пліч-о-пліч разом", - написав Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як облаштувати самоізоляцію при підозрі на Covid-19

Він нагадав, що у відповідності до роз'яснення Священного Синоду можна, щоби богослужіння у храмах звершували лише священнослужителі та церковнослужителі, без особистої присутності мирян.

"Ми й надалі будемо звершувати богослужіння, знаючи, що кожен із вас долучається до нашої спільної молитви з дому, вмикаючи онлайн чи телетрансляцію", - написав Епіфаній.

Митрополит також зазначив, що "коронавірус буквально "закрив" людей удома, але він "відкрив" дещо інше - те, що було приховане: недоліки в системах нашого життєзабезпечення, в організації життєдіяльності громад, у життєвих пріоритетах.

Задля боротьби з коронавірусом Вселенський патріарх Варфоломій наказав церквам припинити проводити служби й обряди до кінця березня. Окрім цього, патріарх закликав обмежити подорожі та залишатися вдома.

Зараз ви читаєте новину «ПЦУ віддасть свої приміщення для хворих на COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути