субота, 14 грудня 2019 16:13

ПЦУ готова перенести дату святкування Різдва - Епіфаній

ПЦУ готова перенести дату святкування Різдва - Епіфаній
Фото: Pravda.com

Предстоятель православної церква України Епіфаній наголосив, що ПЦУ готова до втілення певних реформ, які стосуються саме обрядовості.

"Ми на початку свого становлення говорили про те, що ми готові до втілення певних реформ, що стосуються нашої обрядовості. До цього часу ми втілили в життя декілька таких позитивних реформ. Це стосується безпосередньо звершення Божественної літургії, а також ми змінюємо підхід щодо спілкування з нашою українською молоддю, бо зараз молодь потребує особливої уваги і опіки нашої української церкви", - сказав Епіфаній після Собору ПЦУ, передає Укрінформ.

Також Епіфаній зазначив, що Православна церква України не проти перенесення дати святкування Різдва Христового, але тільки тоді, коли більшість вірян підтримає це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця створення Православної церкви України: подробиці святкування

"Дата це не догма. Але зараз ми бачимо, що не всі підтримують цю ідею. Особливо це стосується Західного регіону. Тому ми й надалі будемо вести просвітницьку роботу і коли побачимо, що абсолютна більшість православних християн готові до зміни календаря, тоді ми проведемо календарну реформу. А зараз, оскільки ми тільки "встаємо на ноги" вже як єдина церква, то ми не можемо вносити на порядок денний ті питання , які не мають консенсусу", - сказав він.

Російська православна церква буде змушена визнати автокефалію Православної церкви України. Хоча й зробить це останньою. Про це сказав митрополит київський і всієї України Епіфаній.

Зараз ви читаєте новину «ПЦУ готова перенести дату святкування Різдва - Епіфаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути