пʼятниця, 11 січня 2008 10:38

Патаркацишвілі відкидає звинувачення прокуратури

Патаркацишвілі відкидає звинувачення прокуратури
Кандидат у президенти Грузії Бадрі Патаркацишвілі назвав абсурдними висунуті проти нього прокуратурою країни звинувачення і заявив про нелегітимність режиму Міхаїла Саакашвілі. Раніше 10 січня Генпрокуратура Грузії порушила проти Патаркацишвілі кримінальну справу за трьома статтями – "змова з метою повалення державної влади в Грузії", "підготовка нападу на політичного діяча", "підготовка терористичного акту".

Стосовно звинувачень на свою адресу, Патаркацишвілі зазначив таке: "Злочинний режим Саакашвілі використовує проти своїх опонентів різні методи тиску, зокрема провокації. Пригадуєте, яким провокаціям піддавалися Нателашвілі, Окруашвілі, Хаїндрава та інші грузинські політики. Для грузинського народу всі звинувачення на їхню адресу були просто смішними. Те саме стосується і нових звинувачень на мою адресу".

Підприємець відзначив, що до вступу на посаду нового президента Грузії він залишається кандидатом на пост президента і має імунітет. "Саме про цей імунітет, про мою недоторканність говорила нинішня влада, запрошуючи мене до Грузії для участі в передвиборній кампанії. Виходить, що весь цей час влада брехала і готувала для мене пастку", – наголосив Патаркацишвілі.

На його думку, за останні два місяці режим Саакашвілі скоїв три найбільші державні злочини: розгін мирного мітингу 7 листопада, розгром незалежної телекомпанії "Імеді", фальсифікація результатів президентських виборів. "Після подібних злочинів не можна вести розмову про будь-яку легітимність режиму Саакашвілі. Я впевнений, що у Саакашвілі зараз немає шансів не піти на другий тур, і в нього немає шансів перемогти в другому турі", – заявив Патаркацишвілі.

Підприємець вважає, що найближчим часом у Грузії буде новий президент – єдиний кандидат від опозиції Леван Гачечіладзе, "який, поза сумнівом, переможе в другому турі".

Нагадаємо, що, за офіційними даними ЦВК Грузії, перемогу на президентських виборах вже в першому турі здобув Міхаїл Саакашвілі, який набрав 53,3 відсотка голосів. Леван Гачечіладзе набрав понад 25 відсотків голосів виборців, а Бадрі Патаркацишвілі фінішував третім з 7 відсотками голосів. Опозиція стверджує, що влада сфальсифікувала результати голосування і Саакашвілі не набрав необхідних для перемоги в першому турі 50 відсотків голосів виборців. Опозиціонери обіцяють почати "перманентні акції протесту" з тим, щоб добитися проведення другого туру виборів, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Патаркацишвілі відкидає звинувачення прокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути