пʼятниця, 08 лютого 2008 13:26

Парламент Грузії не виявив у Панкісі бойовиків, що виношували плани

 Заява російської сторони про знаходження бойовиків у Панкіській ущелині не відповідає дійсності. Про це, як передає агентство "Новости-Грузия", заявив у п"ятницю глава комітету парламенту Грузії по зовнішніх зв"язках Костянтин Габашвілі.

На його думку, подібні заяви розраховані на те, щоб виправдати посилення Збройних сил Росії на Північному Кавказі. "Російська влада теоретично і практично вже почала готуватися до того, що кордон з Грузією для них стане кордоном з НАТО", - наголосив  Габашвілі.

Як повідомлялося раніше, напередодні керівники департаменту прикордонної охорони Прикордонслужби ФСБ РФ Анатолій Забродін заявив, що бойовики, які залишилися в Панкіській ущелині на території Грузії, можуть зробити спробу прориву на територію Росії.

За словами Забродіна, бойовики, що знаходяться в Панкісі,  "виношують плани здійснення диверсій". "Спроба порушення кордону терористичною групою з суміжної території цілком можлива", - сказав Забродін. Він відзначив, що можлива і зворотна ситуація, коли бойовики намагатимуться прорватися до Грузії з Росії.

Чисельність бойовиків в Панкіській ущелині оцінювалася 2005 року російською стороною в 250-300 осіб. Відтоді ця цифра публічно не коректувалася, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Грузії не виявив у Панкісі бойовиків, що виношували плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути