Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 15:51

Парламент Чечні подає до суду на Гарі Каспарова

Парламент Чечні подає позов на лідера Об"єднаного цивільного фронту Гарі Каспарова, звинувачуючи його в образі президента республіки Рамзана Кадирова, повідомив спікер Народного зібрання республіканського парламенту Дукуваха Абдурахманов.

У деяких ЗМІ з"явилися матеріали, в яких лідер Об"єднаного цивільного фронту Гарі Каспаров, характеризуючи ситуацію на Північному Кавказі, заявив, що Рамзан Кадиров, - бандит.

Абдурахманов заявив, що депутати парламенту, обурені образливими висловами Гарі Каспарова в адресу президента ЧР, на позачерговому засіданні ухвалили рішення звернутися до суду за образу чести і достоїнства Кадирова.

За його словами, Кадиров - не просто голова регіону, а національний лідер, якого підтримують 100% населення республіки.

"Він - символ відродження для свого народу, і вислів Каспарова ображає весь чеченський народ, така думка народних обранців", - сказав спікер.

У зв"язку з цим депутати мають намір добиватися за законом притягання до відповідальності Каспарова за його вислів.

"Він сам вихідець з Кавказу і чудово знає, що на Кавказі безкарно сипати образами, до того ж в адресу лідера народу, неприпустимо. Йому доведеться відповідати за свої слова", - підкреслив Абдурахманов.

"В той час, як Каспаров і йому подібні сперечалися, як зробити Росію іншою, Кадиров, втрачаючи найдорожчих і близьких йому людей, воював з міжнародними терористами, відстоюючи цілісність і незалежність своєї батьківщини. Він довів, що він патріот, а Каспарови хочуть зробити Росію інший не для росіян, а для Заходу", - підкреслив Абдурахманов.

Він також відзначив, що в національних республіках голова регіону не просто керівник суб"єкта, він представляє цілий народ, що проживає на цій території, і тому будь-які образливі вислови в його адресу населенням сприймаються хворобливо, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Чечні подає до суду на Гарі Каспарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути