Ексклюзиви
пʼятниця, 29 грудня 2017 01:37

Паралізований під час Революції гідності чоловік живе в гаражі

35-річний Євген Гаврилюк живе в київському гаражі на Лівому березі. Його орендує з травня. Платить 500 гривень у місяць.

Автор: Тарас Подолян
  У гаражі немає умов для проживання людини. Нещодавно Євген сам провів туди кабель — має світло
У гаражі немає умов для проживання людини. Нещодавно Євген сам провів туди кабель — має світло

"Раніше орендував у Фастові квартиру за 2 тисячі гривень, - каже Євген. - Мотався в Київ, щоб заробляти. Через рік власник захотів підняти орендну плату до 4-ох тисяч. Сказав мені: "Куди ти дінешся?". Орендував гараж. Плачу за метал, а земля належить молокозаводу. Коли захочуть, його можуть знести".

Євген Гаврилюк пересувається на візку після побиття "Беркутом" під час Майдану. Раніше працював у кавовому бізнесі. 1 грудня 2013 року ішов на зустріч з партнером. У Маріїнському парку потрапив під кийки "Беркута". Отямився в Олександрівській лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи ввели додаткову стипендію студентам із інвалідністю

"Бізнес розпався, доки я був паралізований. Партнер, на якого був оформлений бізнес, зник. Я попросив у друга сто гривень. Купив канцелярського дріб'язку і пішов продавати. Цього року виторги погані – 50-100 гривень у день. Люди самі не мають грошей. 7-8 тисяч гривень у місяць потрібно мені на ліки. Кістки постійно болять. Маю старі травми: контузії, переломи, крововиливи. Кожні півроку треба проходити комплексний масаж. Останній раз він обійшовся в 15 тисяч. Дістав ті гроші, що відкладав на закупівлю товару", - добавив Євген.

Автор: Тарас Подолян
  Євген Гаврилюк пересувається на візку після побиття "Беркутом" під час Майдану
Євген Гаврилюк пересувається на візку після побиття "Беркутом" під час Майдану

Чоловік має інвалідність першої групи. Крім того він сирота з дитинства. Має право на житло від держави. Неодноразово звертався до чиновників з проханням допомогти. Від них отримував відписки.

"До чиновників пробиваюсь через голодування і пікети. За три роки сукупно голодував 8 місяців. Неодноразово після цього забирали до лікарні. Тиждень стояв під Верховною Радою, поки не знепритомнів. Тримав плакат з надписом: "Конституція для простих людей не працює". Савченко лише багато разів проходила повз. Політики лише посміхались, мовляв, якийсь "лошара" сидить на візку, - каже Євген. - Якось знайшов вільну земельну ділянку біля метро Славутич. Там було сміттєзвалище. Написав заяву у міську адміністрацію, щоб землю передали мені. Через три дні там вже були чиїсь робітники. Сказали, що їх найняли "депутатські", - каже чоловік.

У гаражі немає умов для проживання людини. Нещодавно Євген сам провів туди кабель — має світло. Заїжджає на візку усередину з кількох спроб. Разом з ним живе кіт. Кличе його Стічем.

"Узимку тут жити неможливо, але мені нікуди діватися, - каже Гаврилюк. - Чекаю першого січня – молокозавод може розірвати оренду з гаражним кооперативом. У такому випадку залишуся без житла".

Зараз ви читаєте новину «Паралізований під час Революції гідності чоловік живе в гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути