Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 13:44

Папа Римський змінив текст молитви на догоду віруючим євреям

Керівництво Римсько-католицької церкви проводить лінію на нормалізацію відносин з іудаїзмом, повідомляють джерела у прес-службі Святого Престолу.

Зокрема, як відзначає міланська газета Giornale Папа Римський Бенедикт XVI ухвалив рішення внести зміни до чину Тридентської меси, який в даний час став використовуватися дедалі частіше. Буде змінений текст латинської молитви про звернення євреїв. З неї будуть вилучені слова про "засліплення" і "помилку", їх віруючі іудеї вважають для себе образливими. Представники єврейських общин зверталися до понтифіка з проханням прибрати цю фразу з тексту молитви.

У теперішній версії молитва звучить так: "Вислухай наші молитви за цей засліплений народ, щоб вони, пізнавши світло правди, яким є Христос, позбавилися від своїх помилок". На думку газети, слова про "звернення" залишиться. Молитва, проте, придбає іншу форму.

У Ватикані підкреслюють, що цей жест з боку римського первосвященика має безпосереднє відношення до перспективи можливого паломництва Бенедикта XVI на Святу Землю. Запрошення його, зроблене прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом, не було реалізоване через провал чергової сесії ізраїльсько-ватиканських переговорів, повідомляє ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський змінив текст молитви на догоду віруючим євреям ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути