субота, 28 липня 2012 05:02

Папа Римський знову став героєм сатиричного колажу

Папа Римський знову став героєм сатиричного колажу

Німецький сатиричний журнал Titanic надрукував на обкладинці серпневого номера новий провокаційний колаж з фотографією папи Римського, пише dapd. На титульній сторінці зображений Бенедикт XVI зі слідами жіночих губ і відбитків рук на сутані. Руки самого папи забруднені в чомусь червоному.

Попередній номер журналу був вилучений з продажу через сатири на главу католицької церкви.

Серпневий номер вийшов під заголовком "Немає причин для скарг: папа Римський чистий!". Головний редактор видання Лео Фішер (Leo Fischer) не виключив, що цей номер також виявиться предметом судового розгляду. "Ми дякуємо святому отцю за інтерес до нашого видання і знову просимо папського благословення", - додав Фішер. Попередня заборона різко збільшила інтерес до журналу у публіки.

На обкладинці липневого номера журналісти надрукували папу Римського з великим жовтим плямою на сутані. Заголовок свідчив "Алілуя у Ватикані: місце витоку виявлено!". На останній сторінці Бенедикт XVI був зображений спиною з коричневим плямою на сутані і підписом "Ще одне місце витоку виявлено!". Номер був присвячений скандалам, в які виявився втягнутий Ватикан в останній час: від корупції до педофілії.

10 липня суд Гамбурга заборонив друкувати журнал з цим колажем на обкладинці, проте не став вимагати вилучити номер з магазинів. Журнал подав апеляцію. По ній ніякого рішення поки прийнято не було.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський знову став героєм сатиричного колажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути