вівторок, 23 жовтня 2018 12:37

Пантелєєв розповів, скільки коштуватиме опалення

Пантелєєв розповів, скільки коштуватиме опалення
Петро Пантелєєв, заступник голови КМДА, на брифінгу 23 жовтня заявив, що для коригування тарифів за теплоенергію потрібен час. ФОТО: kievvlast.com.ua

Тариф на теплоенергію у Києві в жовтні-листопаді мінятися не буде, незважаючи на прийняте рішення про підвищення ціни на газ. Про це на брифінгу у вівторок, 23 жовтня, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

"Є процедура встановлення тарифів, яка вимагає певних часових проміжків. Можемо сказати, що ні в жовтні, ні в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною. Зараз коригуватимуть тариф на теплову енергію, але на це потрібен час. Які будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо", - повідомив він.

У той же час Пантелєєв підкреслив, що підвищення неминуче.

"Ціна на газ збільшилася орієнтовно на 23%. Практично 80% ціни на теплову енергію - це вартість газу, тому вартість теплової енергії буде збільшена. Але дати точні прогнози ми зараз не можемо, тому що це питання розрахунків", - додав Пантелєєв.

Як він сказав, орієнтовно нові тарифи можуть бути введені з 1 грудня або 1 січня наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли газ для населення подешевшає

Пантелєєв уточнив, що попередні розрахунки вже готові. Однак для їхньої подачі на розгляд Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг необхідно офіційне опублікування нової ціни на газ.

Станом на 23 жовтня, у Києві до опалення підключено 100% об'єктів соцсфери, 63% комунальних будинків та 36% ОСББ, "які самі вирішують, коли холодно".

Решта будинків будуть підключені до опалення до кінця поточного тижня, повідомили у КМДА.

У зв'язку зі зниженням температури повітря у Києві розпочали масове підключення багатоквартирних житлових будинків до системи централізованого опалення.

Зараз ви читаєте новину «Пантелєєв розповів, скільки коштуватиме опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути