субота, 15 травня 2010 13:12

Пандемічний грип повернувся на Черкащину

Пандемічний грип повернувся на Черкащину

Невідома хвороба лютує на Заході Черкащини. Люди скаржаться на високу температуру й головний біль. Більшість із них до лікарень доставляють "швидкою".

В інфекційному відділенні Тальнівської районної лікарні немає вільних ліжок. Хворих госпіталізують у відділення інтенсивної терапії. До лікарні люди потрапляють сім"ями.

"Тиждень пролежала із запаленням легень, – бідкається жителька Гордашівки Тальнівського району Тетяна Майборода. – Спочатку з тим же самим до лікарні попав син, потом і чоловік. Я пробувала вдома вилікуватись. Але побачила, що мені стає гірше. Температура під сорок, а я ж її сама не зіб"ю. Довелось викликати "швидку". Ніколи раніше не попадала до лікарні. Це вперше".

Головний лікар Тальнівської районної лікарні Анатолій Майсюк ситуацію коментує неохоче.

"Зараз я нічого ствердного сказати не можу, – зазначив Анатолій Васильович. – Ми поки що не знаємо, що це конкретно за хвороба, і що послужило її виникненню. Цим займаються фахівці з Тального, Черкас і обласного управління санепідемслужби".

Останні два тижні переповнене й інфекційне відділення Маньківської районної лікарні. З'являються хворі й на сході області. У реанімації Кам'янської райлікарні у вкрай важкому стані знаходиться 47-річна жінка. Вона поступила 11 травня.

"Хвора сама лікувалася від застуди 4 дні, – розповів лікар Іван Олійник. – Зараз дихати без кисневої маски вона не може".

"Перебіг захворювання ідентичний тому, який був у хворих під час епідемії пандемічного грипу, – наголосила головний інфекціоніст області Валентина Коробчанська. — Тому в лікуванні ми застосовуємо "Таміфлю".

До обласної санстанції інформація про випадки захворювання на пандемічний грип не надходила.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пандемічний грип повернувся на Черкащину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути