середа, 13 січня 2010 11:50

ВООЗ виправдовується з приводу пандемії "свинячого" грипу

ВООЗ виправдовується з приводу пандемії "свинячого" грипу

Чи справді Всесвітня організація охорони здоров"я оголосила пандемію "свинячого" грипу під впливом з боку фармацевтичних компаній? ВООЗ пообіцяла сама провести незалежне розслідування з цього приводу, пише Tvn24.

Пандемія - найбільший скандал в історії медицини

"Насправді, ми чекаємо критики і дебатів", - сказав прес-секретар ВООЗ Фадель Хаїб, додавши, що в розслідуванні того, на яких підставах була оголошена пандемія візьмуть участь зовнішні експерти, а результати обов"язково оголосять громадськості.

"Однак ще занадто рано говорити, коли такі дослідження будуть проводитися і хто буде брати участь у них", - додав Хаїб. ВООЗ розгляне це питання, коли пандемія скінчиться.

Невдовзі провідний експерт ВООЗ Кейдзі Фукуда має представити свій аналіз першої за 40 років пандемії. Тоді ж уряди матимуть можливість поставити ВООЗ свої запитання про пандемію.

Питання пандемії також розглянуть на наступному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи. Голова ПАРЕ Луїс Марія де Пуч вже назвав пандемію "найбільшим скандалом в історії медицини".

Комісія з соціальних питань і охорони здоров"я ПАРЕ викликала ВООЗ та фармацевтичні компанії на обговорення за закритими дверима. Підкомісія з охорони здоров"я одноголосно проголосувала за вивчення ролі, яку фармацевтичні компанії зіграли у кампанії вакцинації проти нового грипу, а також за створення комісії з розслідування, яка оцінить "загрозу, яку створила здоров"ю фальшива пандемія".

Напередодні голова підкомітету Вольфганг Водарг заявив, що пандемія була оголошена "під тиском фармацевтичних компаній" таких, як GlaxoSmithKline, Novartis і Sanofi-Aventis.

Згідно з лабораторно підтвердженими даними, від "свинячого" грипу загинуло щонайменше 12 799 осіб. Кількість жертв може збільшитися, адже за даними ВООЗ пандемія не закінчиться ще декілька років.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ виправдовується з приводу пандемії "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути