неділя, 05 серпня 2007 10:54

Палата представників відмовилася фінансувати базу ПРО в Польщі

Палата представників Конгресу США майже наполовину скоротила бюджет програми по розгортанню системи протиракетної оборони в Східній Європі. Конгресмени погодилися профінансувати установку радара в Чехії, але не виділили грошей на будівництво бази ракет-перехоплювачів в Польщі.

Американська адміністрація просила виділити на систему ПРО в Східній Європі 310 мільйонів доларів. Палата представників урізувала цю суму на 139 мільйонів доларів.

Витрати на радар в Чехії включені до військового бюджету США на наступний фінансовий рік, який почнеться 1 жовтня 2007 року. В цілому Палата представників вирішила виділити Пентагону 459,6 мільярда доларів - лише небагато менше, ніж просив Білий дім.

Проте законопроект не передбачає виділення 147 мільярдів доларів на військову операцію в Іраку, чого добивається президент США Джордж Буш. Питання про фінансування іракської кампанії Палата представників і Сенат окремо розгляне восени, після літніх канікул.

Американська адміністрація мотивує програму розгортання ПРО в Східній Європі необхідністю захисту від іранських і північнокорейських ракет. Російське керівництво виступає категорично проти планів США, називаючи систему протиракетної оборони загрозою Росії. Восени в Москві планується провести переговори на цю тему за участю міністрів оборони і міністрів закордонних справ двох країн, передає агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Палата представників відмовилася фінансувати базу ПРО в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути