четвер, 07 лютого 2008 14:52

ПА ОБСЄ відмовилася прислати спостерігачів на президентські вибори РФ

Парламентська асамблея ОБСЄ відмовилася прислати спостерігачів на вибори президента Росії, повідомив генеральний секретар асамблеї Спенсер Олівер. Його заява розміщена на офіційному сайті ОБСЄ.

"Ми шкодуємо, що обставини не дозволяють нам спостерігати за цими виборами", - говориться в заяві.

Олівер повідомив також, що голова ПА ОБСЄ Горан Леннмаркер повідомив голову Держдуми Бориса Гризлова про неможливість прийняти запрошення і прислати спостерігачів.

У листі спікеру російського парламенту від імені Леннмаркера таке рішення обґрунтовується обмеженнями на кількість спостерігачів.

"Як Ви знаєте, Парламентська Асамблея не направляла спостерігачів на президентські вибори в Росії чотири роки тому. З тих же причин, як і тоді, у 2004 році, а також через деякі інші обставин, ми, на жаль, не можемо прийняти запрошення направити обмежену кількість спостерігачів до Росії на президентські вибори 2 березня", - пише Леннмаркер.

Він додав, що сподівається продовжити співпрацю з російським парламентом і делегацією РФ в ПА ОБСЄ.

Глава інформаційного департаменту Асамблеї Клас Бергман підтвердив по телефону, що причина відмови - обмеження кількості спостерігачів в місії ПА ОБСЄ.

Зараз питання про спостерігачів на президентських виборах в Росії вирішує Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ. Бюро вважає, що Центрвиборчком Росії повинен змінити терміни перебування місії і збільшити її чисельність. Через незгодою з квотою Бюро відмовилося прислати спостерігачів на вибори в 2 грудня 2007 року.

Спостерігачі Парламентської асамблеї ОБСЄ на цих виборах присутні, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «ПА ОБСЄ відмовилася прислати спостерігачів на президентські вибори РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути