середа, 26 березня 2008 08:47

"Відмова Лівану брати участь в саміті - капітуляція арабів перед США"

Відмова Лівану вперше за 20-річну історію проведення загальноарабських самітів брати участь в дамаській зустрічі у верхах 29-30 березня означає "капітуляцію панарабської організації перед США", - сказав в інтерв"ю глава міжнародної сирійської академії з журналістики і міжнародним справам Незар Міхуб.

"Ліванський уряд на чолі з прем"єр-міністром Фуадом ас-Синьйорою ухвалив рішення не приїжджати на саміт в Дамаску під тиском американської адміністрації, яка гласно і негласно зажадала від деяких арабських лідерів не брати участь в зустрічі у верхах в Дамаску, щоб чинити тиск на Сірію і змусити її відмовитися від підтримки ліванської опозиції", - роз"яснив він.

З цього, за словами Міхуба, напрошується висновок про те, що саме Америка вирішує, хто братиме участь в арабському саміті, а хто ні, що свідчить про здачу своїх позицій Лігою арабських держав перед США.

"Ліванський уряд, який вважається нелегітимним через вихід з його складу всіх міністрів-представників однієї конфесії, всього лише виконує наказ свого зарубіжного покровителя, який підтримує зовсім не всю країну, а тільки уряд ас-Синьйори", - сказав директор академії.

Він відзначив, що неучасть Лівану в саміті, на порядку денному якого все одно обговорюватиметься ліванська проблема разом з іншими болючими питаннями регіону, - "втрата для самого Лівану".

"Зустріч в Дамаску дуже важлива, оскільки проходитиме в незвичайно складний момент для регіону, і саме зараз арабським країнам необхідно об"єднати свої позиції і продемонструвати згоду між собою", - підсумував Міхуб.

Більше 15 арабських лідерів погодилися очолити делегації своїх країн на саміті в Дамаску. Проте глави найвпливовіших в арабському світі держав - Єгипту, Саудівської Аравії та Йорданії - не приїдуть до Сирії для участі в зустрічі у верхах. Їхні делегації очолять представники цих країн значно нижчого рангу, повідомляє РIА Новости.


Зараз ви читаєте новину «"Відмова Лівану брати участь в саміті - капітуляція арабів перед США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути