четвер, 06 вересня 2012 14:53

Від Азарова вимагають припинити труїти українців
23

Фото: Фото: Наталія Шевчук

6-го вересня громадські організації, екологи-активісти та зоозахисники пікетували Кабінет Міністрів України з вимогою заборонити державну реєстрацію в Україні сільськогосподарських хімічних препаратів, котрі містять фосфід цинку – отрути, що в Україні використовується для боротьби з гризунами.

Препарати, що містять цю хімічну сполуку заборонені в усіх європейських країнах, зокрема і в сусідніх Білорусі та Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Товариство з захисту тварин вимагає для канадського гольфіста тюремного ув"язнення

"Фосфід цинку, що міститься у багатьох загальнодоступних препаратах, наносить величезну шкоду екології, отруюючи у великій кількості нецільові види тварин, в тому числі і тварин, що занесені до Червоної книги України. Отрута зберігає свою токсичність роками, отруює грунт та підземні води, становлячи таким чином смертельну небезпеку для людей", - кажуть у Київському еколого-культурному центрі.

Фосфідом цинку в Україні труять і бездомних тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час протесту на захист тварин художники з"їли собаку

"Від отруєного м'яса, що його розкидають на вулицях українських міст, в жахливих муках, на очах наших дітей, помирають собаки і коти. Тисячі домашніх улюбленців загинули від цієї отрути, а цього року в Севастополі від неї загинула дворічна дитина" , - розповідає 30-річна киянка Олеся, зоозахисниця, учасниця Facebook-руху "Земляне".

На акції також вимагали припинити знищувати вуличних собак і котів та вирішити проблему гуманними методами. Акцію також підтримав і перший президент України Леонід Кравчук, котрий назвав використання отрути та вбивства безхатьків "середньовічним варварством".

Зараз ви читаєте новину «Від Азарова вимагають припинити труїти українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути