субота, 28 квітня 2012 16:35

У Львові міліціонерів закликали розслідувати злочини догхантерів
17

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні о 12:00 у Львові біля Головного управління міністерства внутрішніх справ України у Львівській області  стартувала друга акція із захисту безпритульних тварин під назвою "Fair play - 2" (Чесна гра -2).

Незважаючи на робочий день на акцію прийшли понад півсотні людей. Були присутні як підлітки, так і люди пенсійного віку.

"Мій собачка отруївся 3 місяці тому, - розповіла Галина Петрівна. – я його випустила погуляти у подвір'я, а через кілька годин йому вже погано було. Викликала ветеринара, а його виявляється отруїли. Сьогодні спеціально з роботи відпросилася, щоб на акцію прийти".

У руках люди тримали плакати із закликами звернути увагу на вбивства безпритульних тварин. Та карати їх вбивць.

"80% серійних убивць катували тварин!!!", "Притулкам - так, жорстокості - ні", "Я не винен, що став бездомним", "Хочу жити як і ти, давай дружити назавжди", - було написано на плакатах.

"Метою нашої акції сьогодні є закликати правоохоронні органи чинити повноцінне розслідування на основі наданих нами матеріалів діяльності так званих догхантерів, заявила співорганізатор акції Наталія Куба. – А також ми хочемо, щоб міліція сповіщала громадськість про свою діяльність у цій сфері."

Активісти вимагали, щоб до них вийшов замісник начальника МВС України у Львівській області Канюка Валерій. О 12:30 міліціонер спустився до людей, узяв їхнє звернення та запросив ініціативну групу на прийом у четвер на 9 ранку.

Після цього усі присутні почали формувати колону та рушили з Площі генерала Григоренка через вулицю Гнатюка та Беринди на площу Ринок під міську ратушу.

У марші взяли участь кілька собак і один кіт у сумці своєї власниці. Попереду колони група молоді несла саморобний банер із написом "Притулкам - так, жорстокості - ні".

Натовп вигукував гасла: "Ваша бездіяльність – їхня смерть", "Для футбольних фанів свято, для братів найменших страта!", "Догхантерів прибрати! За грати!", "Кожному песику - так! Євро на крові – ні!", "Тварин вбивають влада покриває!".

Дорогою до маршу приєдналося кілька людей.

Перед центральним входом у ратушу розмістилися пластуни, тому захисникам тварин довелося стати ліворуч від будівлі, під балконом мера міста Андрія Садового. Там люди продовжили свій протест.

Активісти вимагали, щоб до них спустилися міські чиновники. Поспілкуватися з людьми вийшов керівник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб побудувати притулок для тварин, - заявив чиновник. – Ми розробляємо проект, а погодити його мають депутати міської ради".

Також чиновник розповів, що в найближчий час до Львова приїдуть два спец автомобілі, які будуть займатися стерилізацією безпритульних тварин. Після операції тварини певний час перебуватимуть під наглядом ветеринарів, після чого їх відпускатимуть на те ж місце, де підібрали.

Також активісти віднесли своє звернення у приймальню міської ради. У зверненні люди вимагають звільнити з посади виконуючого обов'язки начальника ветеринарного відділу , ветеринарного лікаря департаменту житлового господарства та інфраструктури Олега Юзьківа за невиконання свої обов'язків; виділити гроші на стерилізацію тварин; облаштувати майданчики для вигулу тварин за Європейськими стандартами та інші.

На завершення акції організатори запросили вуличних музик зіграти одну пісню.

Подібні акції сьогодні відбулися у Києві, Донецьку, Харкові, Івано-Франківську, Чернівцях, Москві та Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, перша акція "Fair play" у Львові відбулася 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «У Львові міліціонерів закликали розслідувати злочини догхантерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути