субота, 31 березня 2012 15:42

У Донецьку зоозахисники влаштували марш проти Євро-2012
14

Фото: Фото: Тетяна Заровна

31 березня захисники тварин провели марш по центральній вулиці Донецька з вимогою припинити масові вбивства вуличних собак і кішок, які активізувалися напередодні чемпіонату з футболу.

Акція почалася з мітингу біля будівлі Донецької обласної прокуратури. Учасники кричали: "Прокуратура, зупини злочин!". Не дочекавшись появи прокурорських працівників, активісти зафутболили м'яч з символікою Євро-2012 в будівлю облпрокуратури. Після цього рушили вулицями Челюскінців і Артема. Зоозахисники кричали: "Тварин вбивають, влада покриває!", "Ми за ЄВРО без крові!". Несли плакати: "Кожна істота має право на життя", "Зупинимо бійню", "Ми проти інквізиції над бездомними тваринами", "Ми хочемо пережити ЄВРО", "Губернатор, зупини зоофашизм!".

В акції взяли участь близько 200 осіб, в основному - молодь. Майже всі ці люди познайомилися в соціальних мережах і об'єдналися для відстоювання прав тварин. Перехожі зустрічали хід по-різному, деякі висловлювали підтримку, але багато заявляли, що вбивства чотириногих волоцюг - правильний спосіб "очищення вулиць". Учасники ходи роздавали листівки із закликами "бути людьми, не вбивати друзів".

Завершився марш на центральній площі Донецька, де зоозахисники склали звернення до "головного донецького футболіста" Ріната Ахметова. Його фонд "Розвиток України" спонсорував стерилізацію тисячі бездомних тварин, але масові вбивства це не зупинило.

На своїй прес-конференції 26 березня донецький губернатор Андрій Шишацький визнав, що комунальні служби "по-різному борються", в тому числі і вбивають вуличних тварин.

"В першу чергу мене цікавлять люди", - підкреслив губернатор, висловивши схвалення щодо "різних способів боротьби".

За кілька днів до цього захисники тварин виявили нову, свіжу і діючу "братську могилу" з сотнями застрелених собак.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку зоозахисники влаштували марш проти Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

196

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути