пʼятниця, 30 березня 2012 16:16

В Індії маленькі нащадки факірів граються з живими кобрами
6

Гіпнотична мелодія, якою зачаровують смертельно отруйних змій - це не міф. Стародавні факіри завжди користувалися особливою повагою серед жителів Індії та шокували мешканців інших країн. Тепер місцеве законодавство регулює контакти людини з дикою природою і, якщо факіра схоплять безпосередньо за його "роботою" - можуть посадити до в'язниці.

"Акт захисту дикої природи", що його було затверджено в Індії 1972 року не дозволяє людям використовувати диких тварин у будь-яких комерційних проектах або робити їх домашніми улюбленцями, виступи на публіці з живими зміями так само підпадають під положення Акту.

Буд Нат, нащадок династії факірів не може прийняти таку заборону: "Як я вчив усіх моїх синів та онуків у школі, так я завжди їх вчитиму старовинним традиціям, щоб вони не забули свого коріння", - розповідає він.

Але нові державні закони за утримання змій вдома гарантують до 7 років ув'язнення. Тож зазвичай, на власний страх та ризик, факіри все ж виступають перед публікою на перехрестях вулиць та на фестивалях, щоб заробити хоч трохи грошей для своєї родини.

Озброюючись довгою флейтою з гарбуза, що називається "бін", факір награє мелодію та хитає головою: кобра починає повторювати рухи "чарівника", піднімаючись з кошика і рухається з боку в бік так, наче справді танцює. Завдяки цьому ритмові отруйний плазун впадає в транс.

Онуки факіра обожнюють гратися зі зміями, тренуючись разом з дідом грі на флейті. 2-річна дитина з живою змією на шиї або в руках - справді жахливе і дивовижне видовище.

Зараз ви читаєте новину «В Індії маленькі нащадки факірів граються з живими кобрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути