середа, 12 травня 2010 17:19

Останнього мешканця полтавського села вбив колишній сусід

Останнього мешканця полтавського села вбив колишній сусід
Останнього мешканця села Грицаї Семенівського району Полтавщини Григорія Даценка убив колишній сусід Василь.

Начальник кримінальної міліції Семенівського райвідділу Сергій Чекальський повідомив Gazeta.ua, що злочинець хотів придбати мотоцикл "Яву" і мобільний телефон за 2,5 тисячі гривень.

"Так він пояснив мотив убивства", - сказав правоохоронець.

Василь майже 10 років прожив з батьками в Грицаях по сусідству із загиблим до переїзду у Поділ-Біляки. Після розформування колгоспу молодь мігрувала до суміжних поселень у пошуках роботи, а старожилів поховали. Лишилися тільки кільканадцять гектарів приватизованої землі й окремі будинки, до яких час від часу власники навідуються влітку.

Останні три роки Григорій Даценко жив у селі сам. Тримав курей, качок, козу, порося й бичка.

Василь заздалегідь підготувався до злочину - підшукав знаряддя вбивства і продумав, як уникнути кримінальної відповідальності.

Труп Григорія Даценка він вкинув у 20-метровий колодязь, привалив ганчір'ям, дошками і гілками. Закидав плями крові землею і на деякий час приспав увагу родичів - залишив на столі 850 гривень і три мобільні телефони загиблого.

Після вбивства запросив у двір двох підприємців з Хоролу і продав їм 300-кілограмового бика за 3200 грн.

Через кілька діб після вбивства племінниця Даценка Юлія Федоренко, що живе неподалік у Біляках, з чоловіком навідала дядька. Привезли гостинець і теля на вигодовування.

"Прочекали його півтори години, тоді поїхали. Хата на замку, сарай відчинений, велосипеда на місці немає - значить поїхав по хліб у сусіднє село", - пригадала жінка.

Родичі залишили сало з маслом на столику під хатою, теля прив'язали біля стовпа і прикріпили записку із запитанням: "Чим годуватимеш теля?".

Дядько не виходив на зв'язок декілька діб. Пізніше сусіди, які до нього заїжджали, повідомили, що яструб вибив домашню птицю, а на стовпі висить записка, яку Юлія лишала дядькові.

Родичі приїхали, зламали двері, обшукали будинок і сарай. Тоді вже звернулися в міліцію.

Міліція вийшла на слід убивці, знайшли тіло Григорія Даценка. З колодязя його витягали рятувальники спецобладнанням. На шиї потерпілого експерти виявили колото-різані рани, які й спричинили смерть. Згодом відшукали ніж і велосипед, яких Василь позбувся відразу після вбивства.

За фактом вбивства порушено кримінальну справу. Обвинувачений визнав свою вину повністю і зараз перебуває у полтавському слідчому ізоляторі.
Зараз ви читаєте новину «Останнього мешканця полтавського села вбив колишній сусід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути