вівторок, 03 липня 2007 14:21

Останки українця з Братської могили в Таллінні перезахоронять у Полтаві

Останки українця Степана Хапікала, виявлені у  Братській могилі на Тинісмяги (Таллінн, Естонія), будуть передані родичам для перезахоронення у Полтаві.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок у Києві директор другого територіального департаменту МЗС України Ігор Грушко.

Він відзначив, що у понеділок естонська сторона підтвердила збіг ДНК загиблого українського солдата з ДНК його найближчих родичів.

Грушко нагадав, що останки другої загиблої українки - старшини медичної служби Олени Варшавської - були передані її єдиному знайденому родичеві, який проживає у Москві і має подвійне громадянство Росії і Ізраїлю. "За останніми даними, прийняте  рішення про пере захоронення її (Варшавської) останків в Ізраїлі", - повідомив Грушко.

Як повідомлялося, на Військовому кладовищі у Таллінні у вівторок відбулася церемонія  перезахоронення останків радянських воїнів, які покоїлися раніше в Братській могилі на пагорбі Тинісмяги в центрі міста.

У могилу біля пам"ятника Воїнові-визволителеві, також перенесеного з Тинісмяги, опустили вісім трун з останками солдатів, полеглих у 1944 році  під час звільнення Таллінна від фашистів.

Останки ще трьох - гвардії капітана Олексія Брянцева, лейтенанта Василя Волкова і старшини медичної служби Олени (Леніни) Варшавської раніше були передані близьким родичам для пере захоронення у Росії і Ізраїлі. Останки старшого сержанта Степана Хапікала передадуть його родичам для перезахоронення  в Україні, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Останки українця з Братської могили в Таллінні перезахоронять у Полтаві ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути