Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2010 14:41

Особам до 18 років заборонили пити пиво

Особам до 18 років заборонили пити пиво

З сьогоднішнього дня набув чинності Закон, який забороняє вживати пиво особам до 18 років. Законодавці рекомендують починати з попереджень, а не з штрафів.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу однин з авторів закону, заступник Голови ВР Микола Томенко.

"У газеті "Голос України" оприлюднено довгоочікуваний, на мою думку, Закон, який дозволяє мені сказати, що з сьогоднішнього дня Україна вийде на реальний шлях здоров"я і тверезості. Я розумію, що цей Закон не дуже популярний, але думаю, що в Україні прийшов час робити непопулярні кроки і приймати непопулярні рішення", - сказав М.Томенко.

М.Томенко звернув увагу на те, що формула Закону полягає в тому, що спочатку порушника попереджають, і тільки потім штрафують.

"Що стосується ключової норми, яка забороняє з сьогоднішнього дня розпивання і продаж слабоалкогольных напоїв і пива у скверах, парку, на масових заходах, вона передбачає попередження або штраф. Тому я сьогодні підготував листи до Міністерства внутрішніх справ, до органів місцевого самоврядування з пропозицією на першому етапі реалізації цього законопроекту діяти у режимі першої норми відповідальності - попередження", - сказав він.

М.Томенко наголосив, що не може вважатися культурною нація, для представників якої нормою життя є те, що молода людина може пити пиво в метрополітені. Він звернувся з проханням до органів місцевого самоврядування підготувати відповідні нормативні акти, а правоохоронні органи, податкову і комітет з питань споживчої політики і технічного регулювання звернути увагу на торгові точки, розташовані в невстановленому місці, а також на продаж алкогольних і слабоалкогольных напоїв особам до 18 років.

"Їх попереджають, штрафують, а потім забирають ліцензію. Отже, ми з сьогоднішнього дня входимо, на мою думку, в період більш цивілізованого життя. І період, коли діти 10-12 років могли спокійно купити горілку, змішану з соком, завершується. Тому хотів би попередити всіх, передусім владу, що вона повинна виконувати Закон, а ми буквально через тиждень почнемо просвітницьку і соціальну роботу для того, щоб зробити акцент на здоровому, активному стилі життя", - зазначив він.

Нагадаємо, Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива і слабоалкогольных напоїв" було прийнято парламентом 21 січня 2010 року. Цей Закон законодавчо вносить у категорію алкогольних напоїв слабоалкогольні напої і пиво. Розширяються обмеження щодо їхнього продажу і споживання, а також вперше вноситься заборона на продаж слабоалкогольных напоїв особам до 18 років.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Особам до 18 років заборонили пити пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути