Ексклюзиви
понеділок, 10 листопада 2008 11:17

Осетини беруть під свій контроль грузинське село

Південноосетинські сили почали в неділю зміцнювати кордони в районі села Переві – поселення етнічних грузинів, приєднаного до території Південної Осетії, незважаючи на обіцянку Росії відійти до старих кордонів.

Про це в понеділок пише газета The New York Times в статті, переклад якої наводить Инопресса.ру.

У Переві, розташованому на західному кордоні Південної Осетії в горах, проживає близько тисячі осіб.

Минулого місяця стало ясно, що Переві не повернеться під контроль Грузії, жителі села були незадоволені присутністю російських військ, але більше за все боялися каральних заходів з боку осетинських сусідів.

Грузинська влада заявила в неділю про можливість етнічних зіткнень у випадку, якщо осетинській владі дозволять розпоряджатися на цій території.

У той же час Місія ЄС з моніторингу в Грузії опублікувала заяву, у якій йдеться, що місія стурбована ситуацією в Переві, передає Civil Georgia.

"Існує достатньо доказів того, що російські збройні сили будуть замінені силами де-факто влади Південної Осетії. Це ще більше загострить ситуацію усередині Переві та навколо нього на шкоду проживаючого там населення", - йдеться в заяві місії.

"Російські сили в Південній Осетії категорично відмовилися зняти свій пост, незважаючи на той факт, що він явно розташований на захід від адміністративного кордону", - заявила місія.

Однак президент Південної Осетії Едуард Кокойти, заявив, що Переві належить сепаратистському урядові, що базується в столиці Південної Осетії, Цхінвалі, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Осетини беруть під свій контроль грузинське село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути