Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 16:28

Організатор банди кілерів хоче відсудити у Росії 3 млн євро

Колишній депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Юрій Шутов, засуджений до довічного ув"язнення за створення бандитського угрупування й організацію замовлених убивств, має намір стягнути з Росії через Європейський суд із прав людини в Страсбурзі три мільйони євро, повідомляє РИА Новости з посиланням на його адвоката Дмитра Аграновського.

За його словами, відповідну скаргу вже подали до Страсбурзького суду. Шутов та його адвокати звинувачують Росію в порушенні статей 3 і 6 (право не піддаватися нелюдському поводження і право на неупереджений розгляд у суді) Європейської конвенції, що призвело до "тяжких наслідків" для засудженого при відбуванні їм покарання. Аграновський заявив, що наполягає на розгляді справи в прискореному порядку через погане самопочуття засудженого.

15 лютого 2006 року міський суд Санкт-Петербурга визнав Юрія Шутова винним в організації і керівництві бандою, п"яти вбивствах, двох замахах на вбивство, пограбуваннях, розбійних нападах, здирництвах і крадіжках. Разом із Шутовим до довічного ув"язнення засудили ще чотирьох членів банди.

Декілька фігурантів справи отримали від 7 до 18 років позбавлення волі, одного звільнили за закінченням терміну давності злочину. Колишнього депутата тримають у соликамській колонії "Білий лебідь" для осіб, засуджених до довічного позбавлення волі. 21 листопада 2006 року Верховний суд визнав законним вирок Шутову. Але, за словами його адвоката, копію цього рішення вони до цих пір не отримали дотепер, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Організатор банди кілерів хоче відсудити у Росії 3 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути