пʼятниця, 14 жовтня 2022 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Орест" розповів, як зробив символічне фото на Азовсталі

Фотограф "Азова" Дмитро "Орест" Козацький, якого звільнили з російського полону 21 вересня, розповів про роботу над легендарним фото з Азовсталі.

Знімок з променем світла став уособленням сили духу захисників Маріуполя. "Орест" поділився, що побачив кадр під час переходу з одного бункера в інший.

Автор: Дмитро "Орест" Козацький
  Фотограф "Азова" Дмитро "Орест" Козацький, якого звільнили з російського полону 21 вересня, розповів про роботу над легендарним фото з Азовсталі
Фотограф "Азова" Дмитро "Орест" Козацький, якого звільнили з російського полону 21 вересня, розповів про роботу над легендарним фото з Азовсталі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його так і не змогли зламати" – фотографи показали знімки "Фроста" після полону

"Перший кадр я зробив з фронтальним світлом. Просто поставив телефон, подумав, що потрібно затестувати. І наступного дня, здається, я пішов туди вже з камерою робити знімок. У мене часто буває, що я фотографую сам себе, а штативом використовую якісь цеглини, палки, на щось таке опираю. І тут штатив вже був втраченим, тому я чимось підпер фотоапарат, поставив на таймер, побіг і вийшло це фото. І вже згодом ця фотографія стала такою символічною", – зізнався він.

"Орест" лише після звільнення з полону дізнався, що його фото отримало багато міжнародних нагород. Зазначив, що неймовірно вражений таким результатом, але ставиться до цього спокійно і називає це просто своєю роботою.

Фотографи-документалісти Костянтин і Влада Ліберови провели фотосесію пресофіцера полка "Азов" Дмитра "Ореста" Козацького.

Воїн став відомий завдяки своїм знімкам з Азовсталі. У вересні його разом з ще понад 200 українцями повернули з російського полону.

Козацький розповів їм, що ніколи не хотів мати вигляд жертви.

Зараз ви читаєте новину «"Орест" розповів, як зробив символічне фото на Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути