вівторок, 29 вересня 2009 13:35

Опублікували двадцятку кращих книг 21-го сторіччя

Опублікували двадцятку кращих книг 21-го сторіччя

Американський літературний журнал The Millions опублікував дві версії списку 20 кращих книг XXI сторіччя. Один варіант складений читачами журналу, які голосували в спеціальній групі в соціальній мережі Facebook, а другий - експертами видання, до числа яких увійшли видавці, критики та письменники.

Двадцятку кращих книг за версією фахівців очолив роман "Поправки" (The Corrections) американського письменника Джонатана Франзена, що вийшов в 2001 році. У читацькому рейтингу він зайняв лише восьмий рядок. В той же час роман Жуно Діаса "Коротке і дивовижне життя Оскара Уао" (The Brief Wondrous Life of Oscar Wao), яке читачі визнали кращим, в списку експертів опинилася на 11-м місці.

Проте, 10 книг потрапили і в читацький рейтинг, і в двадцятку, складену експертами. Серед них "Хмарний атлас" (Cloud Atlas) Девіда Мітчелла (3-е місце в рейтингу експертів, 4-е місце в читацькому), "2666" Роберто Боланьйо (4-е місце в двадцятці за версією експертів, 2-е місце в читацькому рейтингу) і "Дорога" (Road) Кормака Маккарті (6-е місце в експертів, 5-е на думку читачів).

Читачі включили в список кращих книг "Кафку на пляжі" Харукі Муракамі, "Білі зуби" (White Teeth) Зеді Сміт і роман "Той, що біжить за вітром" (The Kite Runner) Халеда Хоссейні, котрі не увійшли до рейтингу, складеного фахівцями. Повна версія обох списків опублікована на сайті журналу.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Опублікували двадцятку кращих книг 21-го сторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути