понеділок, 10 грудня 2007 13:43

Опра Уінфрі назвала Обаму "обраним" (ФОТО)

Зірка американського телебачення Опра Уінфрі вихідні присвятила підтримці кандидата на пост президента Сполучених штатів від Демократичної партії Барака Обами. В суботу, 8 грудня, Уінфрі відвідала Де-Мойн і Седар-Репідс в Айові. Виступаючи перед публікою в 18 з половиною тисяч людей Опра заявила, що вона приїхала в цей штат, щоб сказати, що Обама - обраний. Весь численний натовп підтримав телеведучу, а багато хто навіть почав викрикувати: "Опру - у віце-президенти!".

У штабі Барака Обами розраховують, що підтримка другої по популярності жінки в США перетягне на сторону кандидата-демократа прихильників найпопулярнішої жінки в штатах - Хіларі Клінтон, яка також прагне стати президентом.

Колишня ж перша леді США часу дарма не втрачає. Хіларі придумала, як повернути прихильність жителів Айови, які попали під вплив зірки телебачення. Хіларі Клінтон привезе з собою в цей штат свою матір Дороті Родем. Через вік, по такому критерію, як "життєвий досвід" Обама явно програє матері Хіларі.

Наступного дня Опра Уінфрі зібрала тисячі людей на стадіоні в м. Колумбія (шт. Південна Кароліна). Пізніше цього ж дня Опра відправилася до Манчестера в Нью-Гемпширі.

За останніми даними деякі джерела повідомляють, що 35 % населення Південної Кароліни голосуватимуть за Барака Обаму, 31 % - за Хіларі Клінтон і всього 3 % - за Джона Едвардса. В той же час за іншими джерелами все в тій же Південній Кароліні лідируючі позиції займає Клінтон, маючи 28 % голосів виборців в порівнянні з 25 % голосів Обами. Джон Едвардс має 18 % голосів.

Президентські вибори в США повинні відбутися в листопаді 2008 року. Їм передуватиме серія так званих "праймеріз" - попередніх виборів, на яких прихильники Демократичної та Республіканської партій повинні будуть визначитися з єдиними кандидатами.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Опра Уінфрі назвала Обаму "обраним" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути