Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2008 16:21

Опозиція Грузії вимагає покарати службу держохорони

Грузинська опозиція в понеділок підняла питання відповідальності керівників спеціальної служби державної охорони за Ахалгорський інцидент від 23 листопада, повідомляє кореспондент газети ВЗГЛЯД в Тбілісі.

Лідер парламентської меншини, глава "християн-демократів" Георгій Таргамадзе заявив про те, що охорона не повинна була дозволяти президентам пересування цим напрямом, тим більше в сутінки. За його словами, президенти пересувалися на території підвищеного ризику.

Таргамадзе сказав, що необхідно було утриматися від такого маршруту, і охорона не повинна була дозволити слідувати туди, де "щохвилини можливі провокації".

Нагадаємо, як писала газета ВЗГЛЯД, увечері в неділю президент Грузії Михайло Саакашвілі та його гість, президент Польщі Лех Качиньський, несподівано змінивши маршрут проходження, прибули на кордон Ахалгорського району Південної Осетії.

За ствердженням Грузії, кортеж президентів був обстріляний. Тбілісі поклав відповідальність за інцидент на російську та південноосетинську сторони, які, у свою чергу, назвали ці заяви брехливими.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Грузії вимагає покарати службу держохорони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути