пʼятниця, 15 жовтня 2010 13:36

Опівночі Львів вкрили "вбитими тілами"

Опівночі Львів вкрили "вбитими тілами"
Опівночі 15 жовтня тридцять львів'ян зібралися у центрі міста на трамвайній зупинці на флеш-моб "Масове вбивство". Захід присвячений 51-й річниці від часу смерті Степана Бандери.

Флеш-моб організували представники громадської організації Молодіжний націоналістичний конгрес. При зустрічі називали пароль: "Пімсти смерть великих лицарів". Колоною йшли до Львівського національного університету імені І. Франка. На площі люди розійшлися по парах. Один лягав на дорогу, інший обмальовував його крейдою.

"Робили так, як міліціонери, коли виїжджають на місце вбивства, - розповів Gazeta.ua голова Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Бень. - Цим хочемо привернути громадську увагу до злочинних діянь радянських спецслужб та вшанування героїв, що полягли, відстоюючи українські інтереси".

За його словами, десятиріччями спецслужби ворожої країни знищували свідомих українців, які відстоювали право на незалежність.

"Це явище справді набувало масовості. Так загинули Євген Коновалець, Роман Шухевич, Лев Ребет, Степан Бандера, Василь Стус, В'ячеслав Чорновіл, Георгій Ґонґадзе, Іван Гавдида та тисячі інших свідомих українців. Ми повинні пам'ятати про наших героїв, про злочини проти України і не допустити їх повторення", - наголосив Бень.

Під час флеш-мобу молодь вкрила бруківку та асфальт вулиць Львова контурами тіл. Біля кожного "вбитого тіла" розмістили оголошення з поясненнями. Розійшлися о другій ночі.

Зараз ви читаєте новину «Опівночі Львів вкрили "вбитими тілами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути