Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 13:40

Опитування показало ставлення українців до грошей МВФ

Опитування показало ставлення українців до грошей МВФ
Найприхильніше до МВФ ставиться молодь 18–29 років. Фото: Pixabay

На серпень 2020 року, згідно з опитуванням, з тезою про "зовнішнє управління" Україною з боку Міжнародного валютного фонду згодні 45% респондентів.

38% опитаних вважають, що така співпраця дає державі необхідну економічну допомогу, свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова.

Також 17% опитаних не визначилися з відповіддю або ж не згодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З яких джерел українці отримують інформацію

Регіональний поділ є таким: тезу про зовнішнє управління поділяють 26% на заході, 40% - у центрі, 62% - на півдні, 61% - на сході. Тезу про допомогу від МВФ підтримують 58% опитаних на заході, 43% - у центрі, по 21% - на півдні та на сході.

Найприхильніше до МВФ ставиться молодь 18–29 років (44% на 32%), а найкритичніше – респонденти 60 років та старше (52% на 35%).

Дослідження проводив Фонд "Демократичні ініціативи" спільно з Центром Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року серед 2022 респондентів в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Дослідження провели на замовлення ГО "Детектор Медіа". Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прогнозує отримання Україною другого траншу від Міжнародного валютного фонду в грудні цього року. Гроші МВФ повинні були надійти у вересні. Гетманцев відзначив, що Україна виконала більшість структурних маяків для отримання траншу МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало ставлення українців до грошей МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути