четвер, 10 вересня 2009 10:22

ООН пішла на зустріч Саакашвілі у питанні про біженців

ООН пішла на зустріч Саакашвілі у питанні про біженців

Генеральна асамблея ООН схвалила запропоновану Грузією резолюцію про положення біженців з Абхазії та Південної Осетії. Документ набрав 48 голосів в свою підтримку. Проти проголосували 19 делегацій і 78 делегацій утрималися. Оскільки для ухвалення резолюції на Генеральній Асамблеї достатньо простої більшості голосів, документ був схвалений.

Резолюція "передбачає безумовне повернення біженців в Абхазький та Цхінвальський регіони Грузії", - заявив президент Михайло Саакашвілі в спеціальному телезверненні. Президент задоволений: він назвав те, що відбувається "великим успіхом Грузії".

За ствердженням Саакашвілі, ця резолюція, що "передбачає повернення біженців в Абхазький та Цхінвальський регіони і захист їхньої власності, підтверджує територіальну цілісність Грузії". Вона "засуджує спроби насильницької зміни демографічної ситуації в окупованих регіонах Грузії", заявив він. "Грузія, - підкреслив Саакашвілі, - продовжить активну дипломатичну і політичну роботу для мирної деокупації країни і мирного відновлення територіальної цілісності".

Постпред РФ при ООН Віталій Чуркін назвав резолюцію "політизованою і конфронтаційною". Представлений увазі Генеральної Асамблеї проект резолюції, на його думку, "не має нічого спільного з тими високими гуманітарними цілями і турботами, про які заявляють його автори".

Нагадаємо, світова спільнота, за винятком Росії і Нікарагуа, вважає Абхазію і Південну Осетію територією Грузії, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «ООН пішла на зустріч Саакашвілі у питанні про біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути