понеділок, 18 жовтня 2010 17:11

ООН офіційно визнала: природа Землі на межі зникнення

ООН офіційно визнала: природа Землі на межі зникнення

Природа планети зараз "стоїть перед обличчям найбільшої загрози знищення з часів загибелі динозаврів 65 млн років тому".

Про це йдеться в доповіді ООН, представленій в понеділок на нараді Конференції сторін Конвенції про біологічне різноманіття (СОР-10). Цей захід проходить в японському місті Нагоя.

У доповіді підкреслюючи важливість прийняття невідкладних заходів щодо захисту і відновлення екосистем - лісів, річок, коралових рифів і океанів, життєво необхідних для всього людства. Світ не може допустити знищення цінностей природи, відзначають оонівські експерти і закликають владу різних країн і корпорації "своєчасно заповнювати збиток, що наноситься природі внаслідок економічної діяльності".

"Нагойском зустріч є частиною зусиль світу, спрямованих на те, щоб привернути увагу до очевидного факту - ми руйнуємо життя на Землі", - заявив у своєму виступі виконавчий директор програми ООН із захисту навколишнього середовища Ахім Штайнер.

Це тривожне звернення підтримав і японський міністр екології Рю Мацумото, головуючий на нараді.

"Ми наближаємося до точки неповернення, коли вже неможливо буде відновити втрати у сфері біорізноманіття. Світовій спільноті треба розробити узгоджені заходи для досягнення амбітних і одночасно реалістичних цілей", - зазначив - Мацумото.

У 2002 році учасники Конвенції прийняли рішення забезпечити до 2010 року "суттєве скорочення" темпів втрати біологічного різноманіття на Землі, однак, як було визнано на конференції, ця мета так і не була досягнута.

Нарада в Нагої, яка проходить в рамках Міжнародного року біорізноманіття, покликана визначити нові завдання до 2020 і 2050 років, навколо цієї проблеми йдуть основні дебати. Зустріч триватиме два тижні, в її роботі беруть участь делегати близько двохсот країн.

Нагадаємо, раніше понад 300 відомих вчених з понад 85 країн світу в Міжнародному Комюніке "Geochange" попередили про серйозну загрозу для нашої планети. Вони заявили, що глобальне потепління може досягти апогею в 2016 році.

За матеріалами Newsru, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «ООН офіційно визнала: природа Землі на межі зникнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути