Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 16:25

Омельченко: "У торішньому бюджеті Києва проріха в 4 мільярди грн"

Сьогодні в агентстві "Інтермедіаконсалтінг" пройшла прес-конференція народного депутата України, екс-мера Олександра Омельченко "Київська весна-2009".

- У бюджеті Києва проріха у чотири мільярди гривень, - сказав на прес-конференції Омельченко. - Це провалений бюджет. Стратегічно Київ, як столиця України, помер.

Екс-мер Києва нагадав, що він займав посаду мера столиці впродовж десяти років. Працював при трьох Президентах - Кравчуку, Кучмі і Ющенку. Пережив при першому президенті три, при другому - вісім, при нинішньому - чотири уряди.

- Якби я хоч одну десяту дурості допустив при Кучмі, як сьогодні нинішній мер - мене б уже в межах України не було, - обурювався Сан Санич. - Приміром, Черновецький каже: "В Киеве пробки. Проехать невозможно. Я купил вертолет" . То й що, він з вертольоту дороги побудує,чи розв"язки, аби пробок не було?

Черновецький маніпулює киянами, як циган сонцем

Сан Санич нагадав, що в столиці в 2005 році будували 1 мільон 300 тисяч квадратних метрів житла. Було зведено 7 церков, 12 станцій метрополітену. Київ був прикладом для України щодо стабільності соціального рівня життя киян. За три роки здобутки киян "новою владою" знищено. Залишились недобудованими Центр онкології, не запрацював в повну силу Кардіологічний центр на лівому березі Дніпра. Заморожено будівництво чотирьох станцій метрополітену. Не почали будівництво Малої опери на Лук"янівці, двох мостових переходів - з Подолу на Троєщину і з Печерська - на Дарницю. Будівництво житла практично зупинилось.

Причину негараздів киян екс-мер бачить у авантюристичній кадровій політиці нинішнього голови Київради Леоніда Черновецького.

- Волюнтаризм привів до аферизму, - сказав Сан Санич на прес-конференції. - Якщо продовж 2006 року Черновецький ще не позвільняв мою "стару гвардію", то і бюджет міста було виконано. Зате в 2007 році поміняв всіх заступників голови і начальників управлінь. Тепер - жінка - радник мера, син- радник, дочка-радник, тіньовий зять - теж радник. В результаті мер провалив міський бюджет. Зауважте, голова Київради досі не відзвітувався про виконання економічного програми розвитку столиці за минулий рік. Бюджет Києва на 2009 рік не затверджений. У січні і лютому гроші міста витрачаються безконтрольно.

Екс-мер наголосив, що Президент України Віктор Ющенко вже тричі своїми Указами відміняв розпорядження мера Києва про підвищення тарифів на оплату комунальних послуг. Але в президентських Указах немає відповідальності за їхнє невиконання.

- Черновецький маніпулює киянами, як циган сонцем, - підсумував Омельченко.

Екс-мер проінформував журналістів, що Верховною Радою створено тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме діяльність КМДА за останні кілька років.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Омельченко: "У торішньому бюджеті Києва проріха в 4 мільярди грн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути