Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2015 06:05

Олланд хоче продовжити надзвичайний стан у Франції на три місяці

Олланд хоче продовжити надзвичайний стан у Франції на три місяці
AFP

Президент Франції Франсуа Олланд має намір на три місяці продовжити надзвичайний стан в країні. Про це повідомляє агентство AFP, посилаючись на заяву Президента кільком депутатам парламенту у неділю, 15 листопада, на зустрічі в Єлисейському палаці.

Своїм указом президент може оголосити надзвичайний стан лише на 12 днів, для його продовження парламент повинен прийняти відповідний закон.

Як повідомляється, надзвичайний стан дозволяє французьким правоохоронним органам навіть вночі проводити обшуки приміщень без ордера, а також тримати під домашнім арештом осіб, чия "діяльність" представляє небезпеку для громадського порядку".

Також можлива заборона на проведення масових заходів - закриття концертних залів і кінотеатрів. Востаннє надзвичайний стан вводили у Франції 2005 року, щоб вгамувати заворушення у передмістях Парижа та інших великих міст.

Нагадаємо, серія терактів сталася в Парижі увечері 13 листопада. Загинуло 129 осіб, 352 отримали поранення. Відразу по всій Франції було оголошено надзвичайний стан.

З приводу терактів у Парижі ЄС на 20 листопада скликає екстрений саміт з питань безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Олланд хоче продовжити надзвичайний стан у Франції на три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути