пʼятниця, 28 квітня 2023 18:53

Окупанти використовують школярів та вчителів, як "живий щит"

Окупанти використовують школярів та вчителів, як "живий щит"
Росіяни захоплюють школи. Фото: eastnews.ua

Окупанти облаштовують у школах свої військові об'єкти.

Вони прикриваються "живим щитом" зі школярів та вчителів, пише Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росте страх перед українським контрнаступом: аналітики пояснили кадрові перестановки у військовому керівництві РФ

"У населеному пункті Луб'янка Луганської області, в будівлі місцевої школи дислокуються військовослужбовці російських окупаційних військ. Особовий склад розміщують у будівлях освітніх закладів, при цьому окупанти примушують викладацький склад продовжувати освітній процес з обов'язковим відвідуванням дітьми та викладацьким складом", – йдеться у повідомленні.

У місті Каланчак Херсонської області окупанти облаштували лікарню під військовий госпіталь. Туди протягом 27 квітня звезли багато важкопоранених загарбників. Для перевезення поранених ворог використовував медичну вантажівку на базі КАМАЗ.

Російський генерал-полковник Михайло Теплінський, схоже, повернув собі вагому роль у війні проти України. Його підрозділи повітряно-десантних військ (ПДВ) РФ беруть активну участь у битві за Бахмут в Донецькій області, повідомило міноборони Великої Британії.

Російський диктатор Володимир Путін дозволив міністерству оборони Російської Федерації відновити в Україні контроль над усіма російськими військами. Путін намагається сконцентрувати усі російські сили під керівництвом міноборони РФ, повідомив у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Окупанти використовують школярів та вчителів, як "живий щит"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути