Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагалися штурмувати Криворізький напрямок - ЗСУ відповіли

Окупанти намагалися штурмувати Криворізький напрямок - ЗСУ відповіли
На окремих ділянках Криворізького напрямку противник активізував ведення повітряної розвідки. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку протягом доби ворог застосував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по цивільній інфраструктурі в районі населених пунктів Кавказ, Лепетиха, Дмитрівка, Осокорівка, Благодійне та Степова Долина.

На окремих ділянках Криворізького напрямку противник активізував повітряну розвідку та намагався провести штурмові дії, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 3 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль не здатний контролювати населення на захоплених територіях - американські аналітики

"Ворог отримав там відсіч і відійшов на раніше зайняті позиції. З метою утримання рубежів оборони окупанти посилюють передові позиції за рахунок переміщення резервів на ймовірні напрямки висування підрозділів Сил оборони", - ідеться у повідомленні.

Окремі підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії на Попаснянському напрямку зазнали значних втрат, щонайменше 50% особового складу, озброєння та техніки. Особовий склад противника деморалізований, що обумовлено постійним переносом термінів їхньої ротації. Це призводить до відмов від участі в бойових діях.

Російські окупанти, швидше за все, розтратять увесь свій наступальний потенціал у боях за Сіверськодонецьк на Луганщині. Ворогу може не вистачити сил на захоплення Донецької області, вважають американські аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагалися штурмувати Криворізький напрямок - ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути