пʼятниця, 03 червня 2022 06:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії може не вистачити сил на захоплення Донеччини після боїв за Сіверськодонецьк - ISW

Росії може не вистачити сил на захоплення Донеччини після боїв за Сіверськодонецьк - ISW
Російське військове керівництво продовжує відчувати ускладнення з достатнім формуванням сил та підтриманням морального духу мобілізованого особового складу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти, швидше за все, розтратять увесь свій наступальний потенціал у боях за Сіверськодонецьк на Луганщині.

Окупантам може не вистачити сил на захоплення Донецької області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"2 червня окупанти продовжили операції із захоплення Сіверськодонецька і Лисичанська, щоб командування Росії могло відзвітувати про "звільнення" Луганської області. Водночас у російських військ навряд чи є сили для захоплення значної території в Донецькій області після попередніх втрат. Очевидно, вони обмежені рельєфом місцевості на Донбасі і продовжуватимуть стикатися з проблемами при форсуванні річки Сіверський Донець, щоб завершити оточення і просуватися далі на захід від Лимана в напрямку Слов'янська через Райгородок", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ загрожують перебити окупантам основний маршрут постачання на Херсонщині - ISW

Російське військове керівництво продовжує відчувати ускладнення з достатнім формуванням сил та підтриманням морального духу мобілізованого особового складу. Примусова мобілізація навряд чи створить значну бойову міць та загострить низький моральний дух і погану дисципліну в російських та довірених підрозділах.

"2 червня 113-й полк ДНР опублікував відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому примусово мобілізовані воїни скаржаться, що всю війну провели на передовій у Херсоні без їжі та ліків, а мобілізаційні комітети не проводили необхідних медичних оглядів", - додають аналітики.

Ключові висновки ISW:

- російські війська продовжують віддавати перевагу захопленню Сіверськодонецька шляхом наступу на інші напрямки, поступово просувалися навколо Авдіївки;

- українські контрнаступи на північному заході Херсонської області відкинули російські війська на східний берег річки Інгулець і, ймовірно, продовжуватимуть порушувати російські наземні лінії зв'язку вздовж траси Т2207;

- Кремль продовжує проводити непослідовні окупаційні заходи на півдні України, що підтверджує як потужний опір українців, так і "ймовірну нерішучість Кремля щодо того, як інтегрувати окуповану територію".

Вторгнення окупантів на сході України не протікає "особливо", тому що Росії так і не вдалося змінити характер своєї армії. В неї є фундаментальні недоліки, які неможливо усунути за кілька тижнів, повідомили джерела в Пентагоні.

Російського генерала Олександра Дворнікова, якого кілька місяців тому призначили керувати окупаційними військами в Україні, найімовірніше, відсторонили від командування. Генерал припинив з'являтися на фронті. Його не бачили вже два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Росії може не вистачити сил на захоплення Донеччини після боїв за Сіверськодонецьк - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути