вівторок, 29 січня 2008 14:10

Окруашвілі, сидячи в паризькій в"язниці, припинив 18-денну голодовку

Колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі, який знаходиться в паризькій в"язниці "Ла Санте" припинив у вівторок голодовку, повідомила його адвокат Ека Беселія. "Він припинив голодовку на 18 день, оскільки його стан здоров"я сильно погіршився", - сказала вона.

Адвокат нагадала, що Окруашвілі своєю голодовкою демонстрував підтримку опозиції Грузії, що вимагала невизнання підсумків президентських виборів 5 січня, перерахунку голосів і проведення другого туру виборів. "Голодовка була припинена з благословення духовного наставника Окруашвілі єпископа Руїс-урбнісського Іова", - відзначила Беселія.

30 січня в паризькому суді почнеться розгляд по суті клопотання французьких адвокатів Окруашвілі про заміну запобіжних заходів щодо екс-міністра та його звільнення з-під варти. Адвокати на першому етапі працюватимуть над заміною форми ув"язнення, повідомляє "Интерфакс".

34-річний Іраклій Окруашвілі був арештований 27 вересня 2007 року в Тбілісі за звинуваченням в зловживанні службовими повноваженнями при перебуванні на посаді міністра оборони (2005-2006 років)". Генпрокуратура Грузії порушила проти нього кримінальну справу після того, як він у вересні 2007 року включився в політичну діяльність і звинуватив президента Михайла Саакашвілі в тяжких злочинах. Після звільнення під заставу в 6,5 млн доларів Окруашвілі вилетів до Європи на лікування.

1 листопада Окруашвілі звернувся до влади Німеччини з проханням надати йому політичний притулок. Тбілісі, у свою чергу, почав вимагати екстрадиції Окруашвілі до Грузії. 27 листопада Окруашвілі був затриманий в Берліні на підставі оголошення його в міжнародний розшук Інтерполом, який ухвалив це рішення після звернення генпрокуратури Грузії.

9 січня Окруашвілі був доставлений до Парижа, оскільки саме Франція видала йому шенгенську візу, по якій він в"їхав до Німеччини. У Франції Окруашвілі також ув"язнили. За словами представника МВС Франції, виданий владою Грузії ордер на арешт Окруашвілі переданий до Парижа. Як роз"яснили представники влади Франції, Окруашвілі має право звернутися з проханням про надання йому притулки. Законодавство Франції не виключає надання "політпритулку" особам, які знаходяться під вартою або в ув"язненні, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Окруашвілі, сидячи в паризькій в"язниці, припинив 18-денну голодовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути