Ексклюзиви
неділя, 05 квітня 2015 23:38

"Океан Ельзи" заспівали іспанською у Мадриді
26

Шанувальники дочекалися другого концерту гурту "Океан Ельзи" в Іспанії. Цього разу Святослав Вакарчук заспівав у Мадриді навіть іспанською мовою - фрагмент відомої пісні "Bésame Mucho" або ж "Цiлуй мене палко".

Напередодні виступу найвпливовіша газета в Іспанії el Pais анонсувала концерт "Океан Ельзи" під заголовком "Рок із країни, яка перебуває у війні".

Там повідомлялося, що навіть через війну не припинила свою діяльність футбольна ліга, національна збірна, яка зустрічалася з іспанською кілька днів до того. У виданні пояснили, що "Океан Ельзи" є найвідомішим гуртом в Україні, котрий виходить за національні кордони i покаже свою силу в мадридському клубі La Riviera, хоча потрібні будуть додаткові зусилля для розуміння, бо більшість текстів українською мовою.

Також el Pais зазначив, що рок-гордість України мандрує світом і вимагає уваги до своєї країни. Нещодавно музиканти гастролювали у Сполучених Штатах, а прибутки розподілили між лікарнями.

Резюмували, що музика "Океан Ельзи" існує з першої половини дев'яностих і стала найпотужнішим роком, їхня лірика має високий соціальний зміст, а концерти отримали репутацію динамічних та напружених.

Кілька місяців тому Святослав Вакарчук сказав у інтерв'ю для одного українського телеканалу: "Щоб возити до Дебальцевого шифер, треба деколи за ним їздити у Майямі".

Цього разу музиканти прибули до спекотного Мадриду. Як і на багатьох інших закордонних концертах "Океан Ельзи", проводиться благодійний збір коштів для постраждалих у зоні АТО. Активісти з Барселони об'єднавшись із мадридською організацією Con Ucrania продавали патріотичні футболки на підтримку паралізованого нацгвардійця Володимира Вінярського, який ще в червні минулого року був важко поранений під Слов'янськом. Куля пробила легеню і пошкодила два хребці. Довге та коштовне лікування в Ізраїлі не змогло поставити хлопця на ноги, тому зараз сподівання на реабілітацію у найкращій спеціалізованій клініці Барселони. Лікування коштуватиме понад 50 тисяч євро, які збирають всім світом. Цей відважний хлопець не вагаючись ризикував власним життям, виконував свій патріотичний обов'язок. Так і люди нині повинні віддячити йому, зміцнити його силу духу і використати всі можливі шанси на одужання.

Також кожен охочий може перерахувати гроші на особистий євровий рахунок Володимира Вінярського: ES95 2100 3087 1120 0008 1269

На концерті гурту до волонтерів випадково підійшли хлопець і дівчина, що мешкають у Мадриді, як виявилося - вони родом із того самого села, що і Володимир Вінярський, тому й розповідали оточуючим, що дуже добре знають хлопця і він конче потребує допомоги.

Уцілому "Океан Ельзи" прийшли послухати і підспівували їм разом із українцями також росіяни, іспанці та люди інших національностей. Це рок-гурт, який під час війни об'єднує людей. І навіть під пальмами у Мадриді вони переживають за трагічну ситуацію в Україні. Є надія, що все більше закордонних українців не стоятимуть осторонь, і не лише на концертах демонструватимуть свій патріотизм, а діями допомагатимуть витягувати з біди тих, хто зберігає для нас кордони України.

Зараз ви читаєте новину «"Океан Ельзи" заспівали іспанською у Мадриді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути