Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2011 14:54

Охоронців Путіна одягнуть в "шкірянки" на зразок тих, які носили НКВС

Охоронців Путіна одягнуть в "шкірянки" на зразок тих, які носили НКВС

Федеральна служба охорони Росії, яка охороняє президента РФ Дмитра Медведєва і прем'єра Володимира Путіна, оголосила конкурс на пошиття 120 шкіряних демісезонних курток і плащів чорного кольору, призначених для вищих офіцерів відомства.

Як йдеться у заявці, вартість виготовлення 60 курток і такої ж кількості плащів не повинна перевищувати 2 940 000 рублів.

Пропонуючи ознайомитися з зображенням моделей верхнього одягу, сайт, на якому було зроблено замовлення, відзначає, що шкірянки схожі на ті, які в 30-ті роки минулого століття носили співробітники Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС).

Щоб блогери могли переконатися в цьому, автор повідомлення опублікував посилання на шкіряний плащ-реглан, зшитий у 1935 році, купити який пропонує магазин військового антикваріату.

Блогери одночасно встигли прокоментувати це. Один з них з іронією написав у коментарях до повідомлення, що "ймовірно, наступною покупкою ФСО буде "партія чорних воронків і маузерів".

Відзначимо, що шкірянка була культовим предметом нового радянського часу, нерозривно пов'язаного з образом чекіста і комісара.

З історії відомо, що перші шкіряні куртки і плащі були зшиті не для співробітників НКВС. Велику партію такого одягу виготовили ще до революції, в роки Першої світової війни, для знову організованого авіаційного батальйону.

Тоді уніформа так і не була затребувана. Представники радянської влади, виявивши шкірянки на складі в перші роки революції, роздали їх чекістам і комісарам. Пізніше подібного роду одяг почали шити на фабриках спеціально для співробітників наркомату.

Держзакупівлі офіційних відомств регулярно викликають шквал обурення і саркастичних зауважень блогерів. Так, у середині травня адміністрація президента і уряду Дагестану розмістила на сайті держзакупівель замовлення на придбання 100 наручних срібних годинників.

Початкова ціна контракту складає 2 215 000 рублів. Годинники глава Дагестану планує дарувати почесним гостям республіки або іншим шановним людям. Щедрість дагестанського лідера за рахунок платників податків викликала критику блогерів.

Зараз ви читаєте новину «Охоронців Путіна одягнуть в "шкірянки" на зразок тих, які носили НКВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути