четвер, 12 квітня 2012 14:17

Одному з найодіозніших маніяків століття вдванадцяте відмовили у достроковому звільненні

Одному з найодіозніших маніяків століття вдванадцяте відмовили у достроковому звільненні

Серійному вбивці Чарльзу Менсону в середу було відмовлено в достроковому звільненні. У відповідь на запит адвокатів розглянути можливість звільнення 77-річного злочинця у зв'язку з його похилим віком Комісія з умовно-дострокового звільнення штату Каліфорнія постановила, що "Менсон, як і раніше становить небезпеку для будь-кого, хто контактує з ним, а тому продовжить відбувати покарання в в'язниці Коркоран ".

Це вже 12-а негативна відповідь на прохання захисту злочинця про дострокове звільнення - попереднє було відхилено в 2007 році. Наступного разу Менсон зможе звернутися з аналогічним запитом не раніше ніж за 15 років, тобто в 2027 році, коли йому буде 92.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британця засудили через те, що він вітався із сусідом-німцем на нацистський манір

Чарльз Менсон - один з найбільш відомих і одіозних злочинців XX століття. Протягом літа 1969 року він та три спільниці, що входили до складу його комуни "Сім'я", по-звірячому вбили сімох осіб.

У їх числі була актриса Шерон Тейт, дружина відомого режисера Романа Поланскі, що перебувала в момент загибелі на 8-му місяці вагітності.

Хоча Менсон не був безпосереднім виконавцем вбивств, він був визнаний винним в їх організації і засуджений до смертної кари. Однак в 1972 році після введення в штаті Каліфорнія мораторію на вищу міру покарання вирок був замінений довічним ув'язненням з можливістю умовно-дострокового звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгиптяни засудили українця до довічного за контрабанду зброї

Фігура Чарльза Менсона до цих пір привертає увагу безлічі людей. До в'язниці Коркоран, де в одиночній камері утримується маніяк, часто приходять листи від студентів, які вивчають психологію; на короткострокові побачення до Менсона намагаються потрапити слухачі багатьох коледжів криміналістики.

Зараз ви читаєте новину «Одному з найодіозніших маніяків століття вдванадцяте відмовили у достроковому звільненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути