середа, 23 червня 2010 18:15

Одному з найбільших ринків в Україні загрожує підтоплення

Одному з найбільших ринків в Україні загрожує підтоплення

Один з найбільших ринків на Західній Україні "Калинівський", що у Чернівцях, опинився під загрозою підтоплення.

Прогнози та страх 2008-го змусили підприємців провести негайну евакуацію свого товару. Дамби поки немає, сумний досвід позаминулорічної повені так і не переконав владу виділити кошти на спорудження захисних об'єктів.

Поки прогнозів про такий же підйом ніхто не дає. Однак, у 2008 такі попередження були запізнілими. Рівень води у річці Прут піднявся до критичного. У заплавах біля "Калинки" вода вже майже доходить до проїжджої частини біля адміністрації ринку. Вантажівки та мікроавтобуси рятують своє майно. Ряди миттю спорожніли.

"Ситуація критична. Треба, аби дамбу зробили і не мучились люди. Про це знають усі і давно, проте для столиці ці аргументи заслабкі. Розрахунки були - це 300 млн доларів, це державна програма на протипаводкові заходи, вона не фінансується, питання відкрите", – розповів Володимир Хотинь, голова ради підприємців "Калинівського ринку".

Прут уже минув позначку 412 сантиметрів. Аби вийти із заплав, воді потрібно піднятися на 430 сантиметрів. Підтоплення ж торгових площ можливе на рівні 470 сантиметрів. За даними адміністрації ринку, якщо дощі не припиняться й надалі, до опівночі вода підтопить найближчі до річки сектори.

Поки фахівці пильнують за ситуацією, останні дані час від часу оголошують через гучномовці.

Нагадаємо, велика вода 2008-го завдала "Калинці" до 17 мільйонів гривень збитків. А втрати, завдані підприємцям ринку, оцінюють у декілька мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Одному з найбільших ринків в Україні загрожує підтоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути