четвер, 16 липня 2020 23:26

Один донор врятував чотири життя: подробиці

Один донор врятував чотири життя: подробиці
У Києві провели унікальні операції вперше за довгий час. Фото: Reuters

Вперше за останні 15 років у Києві, в Інституті серця МОЗ України та Національному Інституті хірургії та трансплантології імені О. Шалімова провели унікальні операції і пересадили серце, нирки та печінку.

Так, лікарі зробили пересадку вказаних органів від одного донора та врятували життя чотирьох пацієнтів. Про це повідомляє ТСН.

Рік тому одному з пацієнтів, якому нині 62 роки, повідомили, що його серце, треба замінити. Через це його рідні погодилися на трансплантацію органів. Хворому ставало все гірше. Коли знайшовся донор, його терміново викликали до медзакладу. Нирки пересадили чоловікові і жінці, печінку - ще одній пацієнтці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше у Львові здійснили пересадку серця

Як зазначається, чоловік, який став донором був у лікарні швидкої медичної допомоги. Він туди потрапив кілька днів тому із черепно-мозковою травмою. На жаль, лікарі констатували смерть мозку.

"Смерть головного мозку - це коли загинула кора головного мозку, підкіркові структури і стовбур головного мозку. Тобто, увесь головний мозок загинув. Це вже мертва людина", - розповідає заввідділення інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги Ігор Малиш.

15 липня Кабмін оновив перелік медичних установ, які можуть проводити трансплантацію органів. До нього додали ще 12 лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Один донор врятував чотири життя: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути