Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2012 17:55

Одеські залізничники забули причепити 4 пасажирські вагони

Одеські залізничники забули причепити 4 пасажирські вагони

Учора, 15 березня, близько 200 пасажирів поїзда №10 "Одеса-Київ" півтори години добивались щоб подали їх вагони. Відправлення потяга в столицю о 23:15 затрималось через відсутність 4 вагонів для пасажирів.

"Прийшов час проводити посадку. Приходимо на платформу а там відсутні 12,13,14 та 15 вагони. Підходимо до начальника потяга, а він тільки відповідає "Нічого не знаю. Мені ніхто не говорив про додаткові вагони, йдіть до чергового по вокзалу". Ми квитки купляли в касах одеського вокзалу. Ми до чергового, а він заявляє що вагони на платформі стоять. Ми прийшли, а їх знову немає. Ходили туди-сюди. Народ потихеньку починав нервувати. Один чоловік пробував вирішити чи їхати на автовокзал і звідти в Київ щоб не спізнитись на літак", - розповів очевидець Денис Левін, 29років.

Пасажири попередили машиністів та чергового, що якщо не подадуть поїзд то вони перекриють колію.

"Машиністи нас послухали , почали щось самі виясняти. Ми декілька раз дзвонили в управління на гарячу лінію. Вони запевняли нас що будуть розбиратись. Близько 24:00 вже перестали передавати по гучномовцю що проводиться посадка. В той час же від поїзда відчепився локомотив та через 15 хвилин притягнув ще чотири вагони", - розповідає очевидець.

За двадцять хвилин усі пасажири зайняли свої місця. О 00:30 потяг рушив. Пасажири написали колективну скаргу на адресу "Укрзалізниці". Сьогодні її заказним листом відправлять в головне управління

"Я їхав в 15 вагоні. Він прийшов на платформу прогрітим, а ті вагони приїхали холодні. Коли я у першій ночі ходи збирати підписи на скаргу то там вроді навіть не опалювалось. За півтори години стояння на платформі я простудився, і тепер змушений взяти лікарняний на роботі", — розповів Денис Левін.

В Одеській залізниці кажуть що всьому виною людський фактор, адже хоч і робота по формуванні потягу є автоматизованою, але людського фактору все ж таки не уникнути.

"Цей прикрий випадок є для залізниці абсолютно винятковим, адже суворе дотримання графіку руху поїздів є непорушним законом для працівників залізниці і його виконання є найважливішим показником роботи. По закінченні службового розслідування було виявлено порушників технології роботи. До всіх причетних було вжито найсуворіших заходів дисциплінарного характеру. З метою недопущення у подальшому аналогічних ситуацій додатково опрацьована технологія роботи та внесені відповідні корегування", - йдеться в повідомлені залізничників на офіційному сайті залізниці.

Зараз ви читаєте новину «Одеські залізничники забули причепити 4 пасажирські вагони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути