неділя, 23 травня 2010 13:50

Одеса і Севастополь не можуть поділити дельфінів

Одеса і Севастополь не можуть поділити дельфінів

Керівництво севастопольського підприємства "Біологічна станція" має намір забрати трьох морських котиків і шістьох дельфінів із одеського дельфінарію "Немо". За словами директора підприємства Володимира Калніболотського, "Біологічна станція" здавала в оренду 4 дорослих дельфінів і 3 морських котків.

– В Одесі тварин "безбашенно" експлуатують, заставляють виступати по 4-5 разів на день, утримують у жахливих умовах, - каже кореспонденту Gazeta.ua директор "Біологічної станції". - Тому ми маємо намір забрати їх разом із потомством - двома маленькими дельфінами, які народилися у одеському дельфінарії.

Володимир Калніболотський завив, що має всі необхідні документи на дельфінів. Їх вартість директор оцінює у $2-3 млн. Фірма Калніболотського володіє 33,3% акцій одеського дельфінарію "Немо". Оскільки термін дії договору вже закінчився, а власник решти акцій дельфінарію не дотримується умов договору, то "Біологічна станція" намагається через суд забрати те, що належить їй.

Тренер дельфінарію "Немо" Дмитро Уривський пояснює, що показові виступи дельфінів тривають не більше 15 хвилин. Решта шоу займають висупи котиків та інша програма. Окрім того, пари дельфінів постійно змінюються. Кожен виступає 2 рази на день.

– Просто неможливо змусити дельфінів виступати, якщо вони змучені, - пояснює Дмитро Уривський. - У наших дельфінів найкращі умови утримання в Україні. Для них встановлено найліпше фільтраційне устакування води, - зазначає тренер.

Підтвердженням кращих умов утримання дельфінів в Одесі є народження двох малят, додає він. У Севастопольському дельфінарії народилося дише одне маля дельфіна. Згодом воно померло.

Зі слів тренера дельфінарію "Немо", причина інциденту в тому, що севастопольці знайшли покупців на тварин. Тому "Біологічна станція" діє лише з корисливих мотивів.

– Вони хочуть забрати наших дельфінів і продати їх, як тумбочку, - заявив Gazeta.ua Дмитро Уривський.
Засідання Одеського господарського суду за даною справою призначене на 26 травня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Одеса і Севастополь не можуть поділити дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути